به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی استان گفت: اگر چه آنفلوانزا امسال درکشور شیوع بیشتری داشت و به دلیل برودت هوا ۲ تا ۳ هفته زودتر از هر سال شروع شد، اما از نظر سوش بیماری بیشتر نوع آنفلوانزای a بود.
مجید شیرانی افزود: از سوی دیگر شیوع بالای بیماری بصورت منطقهای در برخی از نقاط کشور سبب نگرانی مردم شد.
وی گفت: به لحاظ اپیدمیولوژیک انتظار میرود ۲ تا ۳ موج دیگر بیماری را تا پایان سال شاهد باشیم که قطعاً موج ویروس آن ضعیفتر از موج اول خواهد بود.
شیرانی، در خصوص کنترل و پیشگیری از شیوع آنفلوانزا، با تاکید بر رعایت بهداشت فردی، تزریق واکسن در بازه زمانی شهریورتا اوایل مهرماه برای گروههای در معرض خطر را موثرترین راه دانست .
دکتر شیرانی، زمان لازم برای تاثیر واکسن را حداقل ۲هفته و حداکثر ۴۰ روز اعلام کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری تامی فلو را از کپسولهای تجویز شده برای درمان این بیماری برشمرد و افزود: این دارو از داروهای استراتژیکی کشور است که امکان توزیع آن به شکل وسیع در داروخانهها فراهم نبوده و تنها در اختیار دانشگاه قرار گرفته است .
شیرانی با بیان اینکه تا کنون مورد مرگ، اختصاصی ناشی از آنفلوانزا در چهارمحال و بختیاری گزارش نشده است افزود: ۸۱ مورد مرگ ناشی از ابتلا به آنفلوانزا در کشور رخ داده است.
به گفته وی، از مهرماه ۶۴هزار و ۶۴۳ بیمار با علائم سرماخوردگی به ۳۹ مرکز درمانی استان مراجعه داشته اند که از این تعداد ۴۴۹ مورد علائم شبه آنفلوانزا داشته اند.
به گفته وی، بیش از ۸۰ درصد نوع ویروس مربوط به نوع A، H ۱ N ۱ بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: در این مدت ۶ مورد فوت با بیماریهای زمینهای در استان رخ داد.
وی از توزیع ۲هزار دز واکسن در استان خبر داد و افزود: هشت هزار و هفتصد کپسول تامی فلو توزیع شده است.
وی، تشکیل کمیتههای ارتقاء سلامت در مدارس، تهیه و پخش برنامههای تلویزیونی و رادیویی، تعامل و اطلاع رسانی از طریق رسانهها، را از اقدامات پیشگرانه و کنترلی در استان برشمرد و گفت: همچنین دامپزشکی موظف شده است که هر دو هفته یک بار گزارش روند شیوع احتمالی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را ارائه کند.
دکتر شیرانی از علائم آنفلوانزا به تب، گلو درد و سرفه اشاره کرد و افزود: تب شدید و معمولاً بالاتر از ۳۸ درجه، شیوع ناگهانی علائم از تفاوتهای بارز آنفلوانزا و سرماخوردگی است.
وی استرحت و نوشیدن مایعات گرم را از راههای بهبود علائم این بیماری برشمرد و از مبتلایان به بیماریهای حاد تنفسی خواست با استفاده از ماسک و رعایت بهداشت فردی از دست دادن و دیده بوسی با اطرافیان خودداری کنند.