برق دار کردن چاههای کشاورزی علاوه بر آسانتر شدن کاشت و داشت محصولات کشاورزی، صرفه اقتصادی نیز برای کشاورز به همراه دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان، بر اساس تفاهمنامه وزارتخانه های جهاد کشاورزی، نیرو و نفت قرار است 3هزار و 200حلقه چاه کشاورزی گلستان تا سه سال آینده برق دار شوند.
در گلستان 18هزار حلقه چاه دارای پروانه بهره برداری فعالیت می کنند و تا کنون سه هزار و سیصد و 50حلقه از این تعداد برق دار شدند.
مزایای برقی شدن چاههای کشاورزی:
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه برقدار کردن چاهها علاوه بر راحتی، برای کشاورزان صرفه اقتصادی دارد گفت: با این کار هزینههای کشاورز مانند تهیه سوخت و حمل و نقل آن، تعمیرات موتور دیزل، و خرید روغن کاهش می یابد، مصرف سوخت های فسیلی و مایع کمتر میشود و مهمتر اینکه سبب حفظ محیط زیست می شود زیرا مصرف گازوئیل و روغن برای نگهداری سیستمهای دیزلی که خاک و آب را آلوده میکند با برقی شدن چاهها، صفر می شود.
گلعلی پور ادامه داد: در جریان برقی کردن چاهها میتوانیم روی آنها کنتور حجمی نصب کنیم و میزان مصرف آب را کنترل کنیم؛ همچنین میتوانیم توان مورد نیاز برای اجرای سیستم آبیاری تحت فشار را با برقی کردن چاهها از طریق بهکار گرفتن الکتروموتورهای مناسب تامین کنیم.
بخشی از هزینه این طرح را سازمان بهینه سازی سوخت تامین می کند
هزینه برق دار کردن هر چاه کشاورزی متغیر است و با توجه به فاصله آن از انشعاب اصلی بر اساس کیلومتر تعیین می شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان گفت: صاحبان این چاههای دیزلی پس از هماهنگی با جهاد کشاورزی منطقه باید به ادارات برق مراجعه و پس از طی مراحل اداری و تکمیل فرم نسبت به خرید انشعاب و پست 20کیلوولت اقدام کنند.
علی اکبر نصیری افزود: بخشی از هزینه برق دار کردن هر چاه را سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و بخشی را خود کشاورز پرداخت خواهد کرد.
داشتن پروانه بهره برداری و سطح زیر کشت بیشتر شرط بهره مندی از انشعاب
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان هم گفت: داشتن پروانه بهره بردای معتبر از شرکت آب منطقه ای و فعالیت با دیزل از جمله شرایط واگذاری انشعاب برق به چاههای دیزلی است.
حسین دهقان افزود: از نظر ما اولویت با چاههایی است که بهره برداری از آنها بیشتراست و آب سطح زیر کشت بیشتری را تامین می کنند.
گلعلی پور مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان هم افزود: فعلا 8هزار و 400بهره بردار در لیست این سازمان برای دریافت انشعاب برق قرار دارند و کشاورزان متقاضی دیگری که در لیست نیستند باید به سازمان جهاد کشاورزی مراجعه و درخواست خود را ارائه دهند تا پس از بررسی و هماهنگی با شرکت آب منطقه ای به لیست افزوده شوند.
کارشناسان می گویند:برقی کردن چاههای کشاورزی و حذف مصرف گازوئیل یکی از راهکارهای مهم در استفاده بهینه از منابع تولید است که می تواند به برنامه ریزی بهتر برای ساماندهی روند اجرای برنامه های زیر بنایی در بخش کشاورزی و توسعه کشاورزی پایدار کمک کند.