به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ کلیات لایحه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، با ۳۵۸ رای موافق در برابر ۲۳۴ رای مخالف، در مجلس این کشور به تصویب رسید.
در این لایحه، علاوه بر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit)، تمدید مدت گذار در زمان خروج از اتحادیه اروپا نیز پس از سال ۲۰۲۰ میلادی، ممنوع شد. با توجه به پیروزی اخیر حزب حاکم محافظه کار، انتظار میرفت این لایحه امروز به سرعت تصویب شود. بوریس جانسون، رهبر حزب محافظه کار و نخست وزیر انگلیس، با شعار خارج کردن این کشور از اتحادیه اروپا، در انتخابات اخیر به پیروزی قاطع رسیدند.
در نشست امروز مجلس عوام انگلیس، بوریس جانسون از تصویب این لایحه حمایت و تاکید کرد مردم پس از گذشته بیش از سه سال از همه پرسی خروج، مایلند کشورشان هر چه زودتر از اتحادیه اروپا خارج شود تا کشور به ثبات برسد.
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر که رقیب اصلی حزب حاکم است، درباره خسارات ناشی از تصویب این لایحه، از جمله مبهم بودن آینده روابط انگلیس با اتحادیه اروپا، خطر فروش بخش بهداشت و درمان ملی انگلیس به شرکتهای آمریکایی، نقض حقوق کارکنان و مقررات زیست محیطی هشدار داد. به علت کاهش مدت گذار، مخالفان دولت مدعی اند امکان رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا در کوتاه مدت، ممکن نیست و بنابراین، خروج بدون توافق، ممکن خواهد شد و در نتیحه، مشاغل در این کشور به خطر خواهد افتاد.
در نشست امروز مجلس عوام انگلیس، شماری از نمایندگان مخالف دولت، از سالیان دراز گفتگو با اتحادیه اروپا، بر سر موضوعات گوناگون از جمله مسائل بازرگانی سخن گفتند، اما نمایندگان حزب کارگر مدعی شدند دولت قادر است در مدت یک تا دو سال، به توافقهای مورد نظر با اتحادیه اروپا، دست یابد.
دولت محافظه کار در ماه اکتبر امسال لایحه توافق به منظور خروج از اتحادیه اروپا را که با کمک مقامات این اتحادیه به دست آمده بود، به مجلس عوام ارائه کرد و روز پنج شنبه این هفته نیز این لایحه در سخنان ملکه و در مراسم گشایش مجلس، عنوان شد. این دومین خوانش لایحه برگزیت در مجلس عوام با امکان تبادل نظر نمایندگان بود که درباره کلیات لایجه، رای گیری شد. از آنجایی که در انتخابات عمومی هفته پیش، حزب محافظه کار توانست با اکثریت زیاد ۳۶۵ کرسی از ۶۵۰ کرسی به پیروزی برسد، انتظار میرود این لایحه به سرعت برای خوانش چهارم، به مجلس عوام و اعیان ارائه شود.
قرار است نمایندگان مجلس عوام، در سه روز ۱۷ تا پایان ۱۹ دی ماه، این لایحه را باز هم بیشتر بررسی کنند و مطابق برآورد دولت، پیش از پایان ۳۱ ژانویه، ۱۱ بهمن ماه، لایحه به تصویب نهایی خواهد رسید. در سوم تیر ۱۳۹۵، همهپرسی به منظور خروج از اتحادیه اروپا، برگزیت، برگزار شد و مجموعا ۵۱.۹ درصد از رایدهندگان بریتانیایی، خواستار خروج از اتحادیه و ۴۸.۱ درصد از شرکتکنندگان هم به ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادند. با این که حدود از سه سال و نیم از آن تاریخ میگذرد، به علت اختلافات در جامعه و نظام سیاسی انگلیس، جدایی این کشور از اتحادیه اروپا ممکن نشده است.