کشت زعفران به روش آیروپونیک در فضای بسته در شهرستان تنگستان اجرا شد به نحوی که میزان تولید آن ۷ برابر کشت سنتی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان گفت: در منطقه گورکات شهرستان تنگستان ، کشت زعفران به روش آیروپونیک در فضای بسته به میزان ۱۴۰ کیلوگرم پیاز زعفران اجرا شد.
حمزه عباسی پوربحرانی افزود: یکی از روش های کشت زعفران کشت آیروپونیک یا هواکاشت است. در این روش به جای آب و خاک از رطوبت استفاده می شود و نیازی به تهیه گلدان های ویژه و تعویض آنها نیست و تمام مراحل تغذیه گیاه تنها از طریق رطوبت محیط صورت می گیرد و پیازها هیچ گونه تماس مستقیمی با آب ندارند.
وی گفت: از بزرگترین مزیت های این روش استفاده از حداکثر فضا و سطح زیر کشت به سبب طبقاتی بودن و تراکم کشت بالاست و میزان تولید نیز به طرز چشمگیری افزایش خواهد داشت به نحوی که حدود ۷ برابر کشت سنتی است و کیفیت محصول نیز بهتر است و احتمال آفات و بیماری هایی که از خاک به زعفران وارد می شوند به صفر می رسد. در این روش که حدود ۴ ماه طول می کشد، از هزار کیلو پیازچه زعفران درشت می توان معادل یک و دو کیلو زعفران برداشت کرد.
پور بحرانی افزود : کشت زعفران ارزش بالایی برای کشور دارد به طوری که با کشت آن ارزش افزوده و سود بالایی ازصادرات آن نصیب تولیدکننده می شود.