اهواز غرق در دریای بی تدبیری مانده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان؛ با تمام توان به پاهای از کار افتاده اش فشار آورد تا شاید بتواند پس از سالها از بستر بیماری برخیزد . سرپا شود تا شاید سدی باشد در برابر ورود آب به خانه محقرش . باران ، که میبایست پیام آور رحمت وزندگی باشد ، حالا سیل شده بود و می آمد تا همین اندک " مان"باز مانده از "خان" محقرش را به یغما ببرد .اما امان از جور زمان . سهم بی بی باز هم فقط حسرت بود و تماشای سقفی که هر آن ، بیم آوارش می رفت .
بارش بی امان باران ، در واپسین روزهای پاییزی ، مطابق معمول ، مسئولان شهری اهواز را غافلگیر کرد تا صبورترین مردم جهان ، با 6 سانتی متر باران ، باز هم در دریای بی تدبیری غرق شوند.
باران رحمت الهی ، که میگویند اگر به کوهستان نبارد ، به سالی دجله گردد خشک رودی ، حالا به جای رحمت ، زحمت به ارمغان آورده و دارایی مرمان تلاشگری را به یغما میبرد که با در آمد روزی 20 هزار تومان ، به هر جان کندنی بوده ، یخچال 8 میلیون تومانی خریدند و با این بحران، حالا دوباره نقطه سر خط ...
نبود کانال های دفع آبهای سطحی و بالا زدگی فاضلاب باعث شده خیابانها ، معابر و منازل بسیاری از مناطق اهواز ، خصوصا در هسته مرکزی شهر ، در دریای بی تدبیری مسئولان ، غرق شود . سالهاست که آبفا و شهرداری ، با خالی کردن شانه از بار مسئولیت ، ماله ی توجیه بر کم کاری های خود می کشند.
حالا مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب اهواز ، از مردم عذرخواهی کرده و گفته : 72 ساعت طول می کشد تا اوضاع اهواز به حالت عادی برگردد . 72 ساعتی که معلوم نیست شهروندان چگونه باید در این هوای مه آلود و سرد ، روی فرش خیس ، سپری کنند.
بهنام مریدی معتقد است شبکه فاضلاب و کانال های دفع آب های سطحی شهر اهواز توانایی ورود این حجم آب را ندارند و همین عدم توانایی ، موجب پس زدگی فاضلاب و ورود آب به معابر و منازل شده.حالا هم هر چند همه ایستگاههای پمپاژ و پمپ های دفع فاضلاب در مدار و در حال کار هستند ، اما توانشان محدود است .
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب اهواز میگوید : شهرداری ، متولی اجرای شبکه دفع فاضلابهای سطحی ست و تا زمانی که این طرح اجرا نشود ، هر زمان بارندگی بیش از 10 میلیمتر باشد ، اهواز غرق در آب میشود .
مریدی ، آب گرفتگی شهر را بی ارتباط با فاضلاب می داند و تاکید میکند که طبق ماده 55 قانون شهرداری ، شهرداری مکلف به جمع آوری آب های سطحی ست.
شهردار اهواز اما علت تعلل در بهره برداری از طرح جامع فاضلاب شهری اهواز را کمبود اعتبارات ملی می داند و میگوید : در حد بضاعت مالی خود ، برای این کار تلاش میکنیم .
خانم بیت سوده ، از اهالی شهر کارون ، که میگویند بعد از سیل فروردین ، نشست کرده و هر آن بیم هزار اتفاق ناگوار بر آن میرود ، بی پروای پنهان کردن اشک هایش ، زیر لب تعزیه می خواند و بر خانمان از دست رفته اش ، مرثیه سرایی میکند . میگرید برای فرش های خیس و غرق در آب ، دیوارهای ترک خورده و موزاییک های نم کشیده ای که یک به یک ، از جا کنده میشوند . زنی که دو سال قبل همسرش را از دست داده و با دو فرزند صغیرش در این خانه ، که البته اگر بشود نامش را خانه گذاشت ، زندگی می کند ، با التماس از مسئولین کمک میخواهد.
حالا دستگاه قضایی استان هم با جدیت وارد کار شده و حجت الاسلام محمد صادق مرادی ، رئیس کل دادگستری خوزستان از تاکید رئیس قوه قضاییه برای پیگیری حل مشکلات فاضلاب کوت عبدالله گفته.
استاندار خوزستان اما ، از یازده میلیارد تومان اعتباری میگوید که برای اجرای طرح جامع فاضلاب اهواز نیاز است . طرحی که در آن ایستگاههای مختلف پمپاژ ، برای جمع آوری آب های سطحی در نظر گرفته شده .اما در خصوص شهرستان کارون ، شریعتی میگوید : برای حل مشکلات فاضلاب ، به دنبال طراحی و اجرای طرح هستیم .
اما سوال اینجاست که چند تابستان و بهار دیگر ،شهروندان مظلوم کارون ، باید کار کنند و بساط زندگی بگذارند و در پاییز و زمستان ، با چند میلیمتر باران در سوگ دسترنجشان مرثیه سرایی کنند، تا پروژه ای که آقای استانداراز آن یاد میکند ، طراحی شود.
حالا یک اهواز غرق شده در دریای بی تدبیری مانده و شهروندان خسارت دیده ای که همچون توپی سرگردان ، از زمین شهرداری به زمین شرکت آب و فاضلاب میروند و مردمانی سرگردان و مغموم در این تلاطم ، که چشم به تدبیر کسانی دارند که مدعی امید بودند و امیدواری...
*سهام خزلی