رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد: از راه اندازي سازمان جهانی زعفران با عنوان "اوسك" حمايت مي كنيم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، علي شریعتی مقدم با بیان اینکه ایجاد سازمان جهانی اوسک از سوي كشورمان
وی با اشاره به اینکه ایجاد سازمان جهانی اوسک توان تولید و پتانسیل زعفران ايران را در دنيا نمايان مي كند، بیان کرد: زعفران محصولی است که ۹۵ درصد آن در ایران تولید میشود؛ لذا میتوانیم از راه اندازي اوسك به الگويي براي توسعه تجارت ساير محصولات برتر ايراني دست يابيم.
شریعتی مقدم با بیان اینکه سازمان ملل هم به موضوع زعفران ورود پیدا کرده و بسیاری از تشکل ها در فضای بین الملل و در کنار این سازمان به حوزه زعفران پرداخته اند، افزود: در اين شرايط اگر بتوانیم از طريق اوسك، مدیریت جهانی زعفران را بر عهده بگیریم گام مثبتی را در راستای جهانی کردن سایر محصولات برتر ایراني برداشته ايم.
وی یکی از ویژگی های سازمان جهانی اوسک را فراهم کردن زمینه رقابتی و مديريت صحيح قيمت محصول ناب كشورمان عنوان کرد و گفت: امروزه در بسیاری از کشورها تنها بر روی چند کالا متمرکز می شوند و بازار صادرات آن ها را تقویت می کنند كه ما نيز بايد در اين مسير قدم برداريم.
شریعتی مقدم با اشاره به نقش مثبت بورس کالا در عرضه زعفران بیان کرد: بورس کالا شفافیت قیمت را به دنبال دارد و در تداوم توفیق زعفران در عرصه بین المللی گام های بسیاری را برخواهد داشت.
وي اذعان داشت: ما نیاز داریم با توجه به محدودیت تجارت در حوزه بین الملل از مسيرهاي متفاوت و قدرتمندي ورود پيدا کنیم چراکه در تولید زعفران پراکندگی در کشور وجود دارد که در صادرات هدفمند آن محدودیت ایجاد می کند؛ از اين رو بايد بتوانيم با ورود بخش خصوصی در کنار بورس داخلی، بورس بین المللی را هم فعال کنیم.
طراح سازمان جهانی زعفران (اوسک) و تولیدکننده برتر جوان کشور هم به لزوم راه اندازی اوسک از سوی ایران اشاره کرد و گفت: تولید و صادرات زعفران دنیا با توجه به سهم بیش از 90 درصدی ایران از تولید جهانی، باید از سوی کشورمان مدیریت شود و برای این مهم، نیازمند سازمانی جهانی همچون اوپک هستیم تا تولیدکنندگان زعفران دنیا با محوریت ایران گردهم آیند.
سیداحسان مصطفوی نژاد با تاکید بر اینکه برای تشکیل اوسک نیازمند یک خرد جمعی از سوی همه فعالان بازار زعفران کشور هستیم، گفت: از جمله زیرساخت های مهم برای راه اندازی اوسک، آموزش کشاورزان در حوزه های مختلف از جمله استانداردسازی محصولات است.
وی ادامه داد: همچنین بازوی مهم برای راه اندازی این سازمان، بورس کالاست چراکه برای بحث قیمت دهی به بازار داخلی و خارجی باید از ظرفیت های بورس کالا استفاده کنیم.
مصطفوی نژاد تصریح کرد: از طریق معاملات بورس کالا می توانیم استانداردها را تعریف کنیم که اگر به همت مسوولان، استانداردسازی و عرضه و تقاضای بورس، ملاک معاملات زعفران داخلی قرار گیرد به جرات می توان گفت یکی از اصلی ترین زیرساخت ها برای راه اندازی اوسک زعفران پایه گذاری شده است.
راه اندازی سازمان جهانی تولید و صادرات زعفران (اوسک) که از سازمان جهانی اوپک الگو گرفته، یک پروژه ملی به شمار می رود که به گفته حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، این سازمان بنا به پیشنهاد تجار بزرگ ایرانی، در حال ایجاد است تا کشورهای تولید این محصول در دنیا با ابتکار عمل ایران گردهم جمع شوند و به این روش بتوان بازار بین المللی زعفران را از دست اسپانیا خارج کرد.
سیزدهمین جشنواره تولید کنندگان و مدیران جوان و یازدهمین دوره معرفی چهره های ماندگار صنعت، معدن و تجارت ایران ۲۵ آذرماه جاری در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار و در این مراسم "سید احسان مصطفوی نژاد" به عنوان تولیدکننده برتر جوان کشور معرفی شد.