کنگره ملی خواب با حضور اندیشمندان و محققانی از سراسر کشور امروز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دبیر علمی کنگره در این مراسم اطلاعرسانی بیشتر پیرامون اختلالات خواب،
دکتر مهناز امینی افزود: در این کنگره 100مقاله پذیرفته شده است که 16مقاله برتر در قالب سخنرانی و مابقی در قالب پوستر ارائه می شود.
وی ابراز کرد: بار بیماری بی خوابی بسیار بالا است به شکلی که هزینه سالانه بی خوابی در کشورهای خارجی 6بیلیون دلار است زیرا در اثر بی خوابی حوادث و سوانح زیادی برای فرد اتفاق می افتد و یا از عملکرد فرد کاسته می شود.
وی با بیان اینکه شعار امسال انجمن علمی خواب دنیا " خواب بهتر، زندگی بهتر، سیاره بهتر" است خاطر نشان کرد: آلودگی نوری، خواب موجودات زنده دنیا را برهم می زند و هم اکنون در 80درصد کل زمین، انسانها در آلودگی نوری زندگی می کنند.
دکتر امینی با اشاره به اینکه علاوه بر آلودگی نوری شهری، آلودگی نوری به دلیل استفاده از وسایل الکترونیک شخصی مانند تلویزیون، تلفن همراه و رایانه هم اضافه شده است گفت: مهم ترین اختراع نوع بشر الکتریسیته بوده ولی امروزه اثرات سوء این اختراع مفید،همزمان با سبک جدید زندگی نه تنها خواب انسان را مختل کرده بلکه بر حیات سایر موجودات زنده مثل لاک پشتها، خفاشها، مرجانها و پرنده ها اثر گذاشته است.
وی افزود: بیشترین ضرر از پیشرفت تکنولوژی روی خواب اثر گذاشته است و این کم کردن عمدی مدت زمان خواب، سبب ایجاد یک بیماری جدید به نام سندروم خواب ناکافی شده است.