معاون وزیر علوم: از پژوهشگرانی که طرحهای خود را به مرحله قرارداد با صنعت رسانده اند، حمایت میکنیم.
مسعود برومند درباره ارایه راهکار برای تجاری شدن پایان نامه و رسالههای دانشجویی افزود: پایان نامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی در چارچوب اجرای یک موضوع پژوهشی تعریف میشود و اگر راهبرد آموزش عالی به سمت توسعه علمی گسترش مرزهای علمی باشد طبیعتا موضوعات مرزهای علم به ارایه انتشارات علمی منجر میشود که در قالب مقاله صورت میگیرد و این موضوع برای کشور ثروتی به بار نمیآورد، اما اعتبار ملی دارد.
وی گفت: این رسالهها و پایان نامهها در شرایط حاضر موجب پیشتازی کشور در حوزه علمی در سطح منطقه و جهان میشود و اگر ما این نکته را قبول کنیم که میتوانیم از طریق این پژوهشها به سمت رفع چالشها و نیازهای کشور حرکت کنیم آن زمان است که میتوان به اهمیت این بخش از علم پی برد.
برومند با بیان اینکه برای کاربردی کردن پایان نامهها و رسالههای دانشجویی فعالیتی از دو سال گذشته آغاز شد، اظهار داشت: در چارچوب ارایه این موضوع انگیزه و ایجاد ارتباط بیشتر میان دانشگاه و صنعت شروع شد و استانداردسازیهایی درباره موضوعات پایان نامه و رسالهها شکل گرفت که باید این موضوعات به منظور نیازهای صنعت و ارتباط با صنعت مطرح شود.
وی ادامه داد: ما از دانشگاهها خواستیم که بر دقت و طرح ریزی و اجرای طرحهای آیین نامههای خود تاکید و این موضوع را کنترل کند و با ابلاغ آیین نامه فرصت مطالعاتی، این موضوع برای اعضای هیات علمی از ابتدای سال ۹۸ ملزم شد که موضوعات پایان نامه، مقاله و رسالهها مطابق با نیازها و مشکلات صنعت باشد.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: هم اکنون ۵۰ نفر از اعضای هیات علمی وارد صنعت و جامعه شدند و این تعداد به مرور زمان افزایش مییابد و باید تقویت شود چنانچه تعداد پایان نامههایی که تاکنون در ارتباط با صنعت تعریف شده نسبت به سال گذشته سه برابر افزایش داشته است.
برومند در پاسخ به سوال خبرنگار درباره حمایت از دستاوردهای پژوهشی دانشجویان گفت: در سال گذشته نیز گرنت یا یارانه تجاری سازی برای قراردادهای منعقدشده میان پژوهشگران و صنعتگران اعطا شد و امسال هم همان شیوه دوباره اجرا میشود. همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در ارایه تضمین و پذیرش تسهیلات با حمایت خود از پژوهشگران اقدامی موثر داشته چنانچه در این راستا مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان منابع در اختیار صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت و پشتیبانی از این دستاوردهای پژوهشی درنظر گرفته شده است.