جهان اسلام دیگر عربستان را تحمل نمی کند
نشست بررسی مسایل توسعه و امنیتی جهان اسلام در مالزی بیانگر درک این نکته است که با اندیشه های فرقه ای, تکفیری و واپسگرایانه عربستان دیگر نمی توان جهان اسلام را اداره کرد.
روز پنجشنبه قرار است به ابتکار مهاتیر محمد نخست وزیر مالزی نشستی با هدف بررسی چالش های بر سر راه توسعه و امنیت جهان اسلام و همچنین نگرشی که نسبت به اسلام ومسلمانان در جهان در حال حاضر مطرح می شود در کوالالامپور برگزار شود.
در این نشست سه روزه صدها نماینده از کشورهای مختلف جهان اسلام از جمله سران ایران, ترکیه و قطر شرکت می کنند ویکی از غائبان مهم این نشست عربستان است که اکنون جایگاه خود را در معرض تهدید می بیند و این نشست را بدیلی برای سازمان همکاری اسلامی می داند که مقر آن در جده است و تحت نفوذ سعودی هاست.
امروزه جهان اسلام با چالش های بزرگ امنیتی و توسعه ای روبروست که بخش عمده مسوولیت این چالش ها ناشی از تلاش رژیم استبدادی و واپسگرای سعودی در عربستان برای تثبیت موقعیت داخلی و بسط نفوذ خود در دیگر کشورهای اسلامی با استفاده از دلارهای نفتی است.
برخورد ضعیف سازمان کنفرانس اسلامی با چالش های جهان اسلام از جمله موضوع فلسطین یا مسئله مسلمانان روهنگیا یا دیگر موضوعات همه به دلیل سلطه ای است که عربستان سعودی بر این سازمان دارد و اکنون این سازمان به یک سازمان تشریفاتی تبدیل شده است که هیچ عملکردی جز تائید دیکته های سعودی ها ندارد.
این وضعیت دقیقا در اتحادیه عرب نیز قابل مشاهده است بطوری که نفوذ سعودی ها در اتحادیه عرب سبب شده است تا این اتحادیه نه تنها در خصوص مسئله اصلی جهان اسلام یعنی فلسطین گام مثبتی برندارد بلکه خود بخشی از توطئه علیه جهان اسلام در سوریه, عراق ولیبی شود.
از این گذشته حس برتری جویی سعودی ها آنها را به سمت اقدامات جنگ طلبانه و تهاجمی سوق داده است که از این میان می توان به تشکیل ائتلاف با امارات و حمله به یمن یا محاصره قطر یا تلاش برای برهم زدن اوضاع داخلی عراق وایران و هم چنین ضایع کردن حقوق فلسطینی ها از طریق همراهی با طرح صهیونیستی معامله قرن اشاره کرد.
از سویی عربستان سعودی با تاسیس مدارس دینی در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی و ترویج افکار تکفیری و افراطی وهابیت نقش مهمی در تولید گروههای تروریستی خطر ناکی چون القاعده, داعش والنصره و دهها گروه تروریستی دیگر در افریقا چون بوکو حرام وشبه قاره هند و شرق دور داشته است.
این نوع نگرش تکفیری سعودی ها سبب شده است هم کشورهای اسلامی با مشکلان امنیتی روبرو شوند و هم اینکه مشکلات امنیتی ناشی از تفکرات تکفیری باعث شده تا سرمایه گذاری برای توسعه این کشورها با چالش های دیگر سیاسی و اجتماعی روبرو شود.
همین گروههای تروریستی متاسفانه ابزار سیاست های خارجی برخی قدرت های بزرگ چون امریکا و رژیم صهیونیستی شده وبا دلارهای نفتی عربستان شاهد هستیم که در سوریه و عراق و لیبی چه فجایعی در حال رخ دادن است.
علاوه بر این افکار منحط و واپسگرایانه وتکفیری سعودی ها و اقدامات تروریستی عوامل سعودی در دیگر کشورهای غیر اسلامی سبب شده است تا از مسلمانان واسلام چهره ای خشن به تصویر کشیده شود و امروزه نقش عربستان در اسلام هراسی غیر قابل انکار است.
به نظر می رسد سران کشورهای اسلامی بر اساس همین واقعیت ها به این نتجه رسیده اند که دیگر نمی توانند با نفوذ واپسگرایانه سعودی ها جهان اسلام را اداره کنند و تنها راه همبستگی و حل چالش های کشورهای اسلامی دوری از آنها و تشکیل سازمان جدیدی است که تحت نفوذ فرهنگ و تعالیم اصیل اسلامی باشد نه تحت نفوذ دلارهای نفتی و به ناچار اجازه دادن به ترویج تفکرات فرقه ای و تکفیری وهابیت که سعودی ها مروج آن هستند. از این زاویه انتخاب کوالالامپور برای برگزاری نشست به عنوان پایتخت یک کشور توسعه یافته اسلامی اعتدال گرا در مقابل حذف رباض به عنوان پایتخت یک کشور عفقب مانده افراط گرا معنادار است.