با هدف کنترل و پيشگيری از اعتياد
۹۲۰۰ مرکز، خدمات درمان اعتیاد ارائه میدهند
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: ۹۲۰۰ مرکز خدمت درمان اعتیاد ارائه میکنند و تاکنون بیش از یک میلیون نفر از این خدمات بهرهمند شده اند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ اسکندر مومنی امروز چهارشنبه در مراسم افتتاح مرکز منطقهای درمان اختلالات ناشی از سوءمصرف مواد مخدر که در مرکز ملی مطالعات اعتیاد واقع در بیمارستان فارابی تهران برگزار شد، افزود: مجاز شدن مصرف مواد مخدر در برخی کشورها نه تنها باعث کاهش مصرف نشده، بلکه روند رو به رشدی داشته است و راه حل اصلی ما پیشگیری است تا گروههای هدف یعنی جوانان و نوجوانان به گونهای تحت کنترل قرار گیرند که به هرگونه مواد مخدر "نه" بگویند.
وی درباره طرح یاریگران هم گفت: همه نهادهای مدنی و دولتی دست در دست هم به مهارت آموزی، بازتوانی و بازگرداندن افراد به چرخه زندگی کمک کنند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: در اسناد بین المللی و قوانین جاری، بسیاری از کشورها و به خصوص ایران ضرورت پیشگیری و مقابله مورد توجه قرار گرفته است و جمهوری اسلامی به خاطر همسایگی با افغانستان که بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان است، در حوزه مقابله با عرضه بیش از ۳۳۰۰ کیلومتر موانع فیزیکی ایجاد کرده و توانسته است در مبارزات جدی ۵۰ هزار باند را منهدم کند.
وی گفت: ارتقای همکاریهای چندجانبه از اهداف سازمان ملل متحد است و جمهوری اسلامی ایران در ادامه همکاری تنگاتنگ با سازمان ملل، این مرکز را با هدف امکان اجرایی کردن حوزه درمان بهینه افتتاح میکند؛ این مرکز در امتداد و مکمل درمان خواهد بود و
نشان میدهد تحریمهای یکجانبه در اراده جمهوری اسلامی در عمل به مسئولیت خود خللی وارد نمیکند.
این مرکز با حضور مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در وین، اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، ژان لوک لماهیو نماینده ویژه سازمان ملل و معاون مقر اروپایی سازمان ملل متحد و آفرین رحیمی رییس مرکز ملی مطالعات اعتیاد در بیمارستان فارابی تهران به بهره برداری رسید.
کشف ۸۰۰ تن مواد مخدر در سال جاری
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: ۸۰۰ تن مواد مخدر در ۸ ماه اخیر کشف و مقصد بیش از ۴۰ تن هروئین و مرفین، کشورهای اروپایی بوده است.
اسکندر مومنی امروز در مراسم افتتاح مرکز منطقهای درمان اختلالهای ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در بیمارستان فارابی گفت: با تمام توان با عرضه، ورود و توزیع موادمخدر مقابله میکنیم، خواه موادمخدر بخواهد داخل کشور توزیع یا به سمت کشورهای دیگر ترانزیت شود.
وی در ادامه هم گفت: افراد گرفتار اعتیاد باید تحت درمان قرار گرفته و به چرخه زندگی بازگردند؛ بیش از ۹ هزار مرکز درمانی و کاهش آسیب در کشور در حال فعالیت است که بدون هیچ تبعیضی به افرادی که گرفتار این بلیه شدند، کمک میکند.
اسکندر مومنی با بیان اینکه برخی کشورها برخی از انواع مواد مخدر را آزاد و قانونی اعلام کرده اند، گفت: ایران رویکرد اصلی را در پیشگیری قرار داده است و در آخرین جلسه ستاد موادمخدر، طرح یاریگران زندگی تصویب شد؛ در این طرح، افرادی را که دچار اعتیاد شدند، یاری خواهیم کرد و همچنین تلاش میکنیم افراد در معرض اعتیاد، دچار این بلیه نشوند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: بر اساس گزارش های جهانی درباره مواد مخدر، اختلالهای ناشی از مواد مخدر بهصورت روزافزون در حال افزایش است؛ در سال ۲۰۱۷ میلادی ۵۸۶ هزار مرگ و میر در دنیا به دلیل اعتیاد ثبت شده است.
دکتر آفرین رحیمی موقر؛ رئیس مرکز ملی مطالعات اعتیاد نیز در این مراسم گفت: تشکیل این مرکز در سال ۱۳۸۰ در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر به تصویب رسید و در سال ۱۳۸۳ افتتاح شد، رسالت اصلی این مرکز کاهش بار اعتیاد و مصرف مواد در سطح کشور و کمک به افزایش دانش اعتیاد در سطح جهانی است.
وی افزود: راهنمایی و خدمات مبتنی بر شواهد، مشاوره سیاستگذاران داخلی و بینالمللی، ارائه خدمات درمان اعتیاد و خدمات آزمایشگاهی از دیگر فعالیت های این مرکز است.
دکتر رحیمی موقر گفت: کلینیکهای مرکز، نقش اصلی در درمانهای مبتنی بر شواهد در کشور دارد، این مرکز بیش از ۲ هزار مورد ثبت شده معتادان را بهصورت محرمانه دارد و به بیش از یک هزار و ۴۰۰ نفر آموزشهای تخصصی داده است.
پزشکيان، نايب رئيس مجلس
بیش از ۷۵ درصد تریاک در کشور کشف میشود
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیش از ۷۵ درصد تریاک در کشور کشف میشود، گفت: کار جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با این بلای خانمانسوز بسیار ارزشمند است.
مسعود پزشکیان امروز در مراسم افتتاح مرکز منطقهای درمان اختلالات ناشی از سوء مصرف موادمخدر در بیمارستان فارابی گفت: پیش از این اعتیاد جرم بود که تلاش کردیم بیماری تلقی شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اعتیاد مشکل عرضه و تقاضا دارد و تا زمانی که نیاز وجود دارد، مشکل وجود خواهد داشت و باید با شدت با عرضهکنندگان برخورد کنیم.
پزشکیان گفت: زمانی که در وزارت بهداشت بودم، گفتم حاکمیت خود کالا را عرضه کند و اگر میتوانستیم کاملاً عرضه را برعهده بگیریم، اما هنوز نتوانستیم آن سیاست را اجرا کنیم، لایحه آن در مجلس ماند و پیگیری نشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با این کار سودجویان برای عرضه موادمخدر در کشور مشتری پیدا نمیکردند.
وی افزود: در مرکز منطقهای درمان اختلالات ناشی از سوء مصرف موادمخدر تلاشهای خوبی برای درمان شده، اما تا وقتی نتوانیم بازار را به طور کامل برعهده بگیریم و مدیریت کنیم، تاجران مرگ کار خود را میکنند.
پزشکیان افزود: باید با قدرت بیشتری کلیت افرادی را که گرفتار اعتیاد هستند، مدیریت کنیم، چون در بیش از ۵۰ درصد محاکم قضایی با افرادی روبرو هستیم که معتادند یا در این زمینه مرتکب جرم شدند.
وی گفت: سودجویان حاضرند هزاران هزار نفر جان خود را از دست بدهند، اما به پول خود برسند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گریزی هم به رفتار آمریکا زد و گفت: ورود داروهای طبیعی را به کشور برهم زدهاند و بعد هم ترامپ میگوید میخواهد به ایران و ایرانیان خدمت کند؛ اجازه ورود دارو نمیدهد تا به اهداف خود برسد، و این همان منطق مدعیان پیشرفت و توسعه است.