معاون سابق اجتماعی و مشاور فرمانده ناجا گفت: افزایش جرم ایمنی و آسایش شهروندان را مختل میکند و رابطه مستقیمی با کاهش سرمایههای اجتماعی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, سردار منتظرالمهدی در همایش ملی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزههای اسلامی گفت: پلیس تک بعدی به چند بعدی تبدیل شده و رابطه مردم با حاکمیت بیشتر شده است.
وی افزود: دانشکدههای نظامی قبل از آموزش علوم نظامی علوم شناختی از جمله هوش مصنوعی را آموزش میدهند. به گفته مشاور فرمانده ناجا؛ ۸ هزار و ۸۵۵ کیلومتر مرز در ایران وجود دارد و مامور ناجا از مرزها گرفته تا خیابان ها، امنیت مردم را تامین میکند. سردار منتظرالمهدی گفت: ادبیات حاکم بر حوزه سرمایه اجتماعی تشویق است و نه تنبیه و اگر یاد بگیریم چگونه سرمایه اجتماعی دیگران را از آن خود بکنیم، برگ برنده در دست ما خواهد بود. وی افزود: سرمایه اجتماعی باید از سنین کودکی ایجاد شود و ضمیر ناخودآگاه ۹۰ درصد رفتارهای ما را کنترل میکند که این رفتارها در دوران کودکی شکل میگیرد. مشاور فرمانده ناجا گفت: بسیاری از جرائم ما بر پایه خشم ایجاد میشود وما موظفیم هیجانهای خود و دیگران را بشناسیم. سردار منتظرالمهدی ادامه داد: در اتفاقات آبان ماه رهبر انقلاب فرمودند معترضان صف خود را از صف اغتشاشگران جدا کنند و بعد از آن شاهد بودیم که با تکیه بر سرمایه اجتماعی، این قائله ختم به خیر شد.
امام جمعه قزوین هم گفت: سرمایههای اجتماعی بر پایه آموزههای دینی از مهمترین مباحث مهجور اجتماعی است و زودتر از آن باید این گنجهای اجتماعی کشف میشد تا در زندگی مردم جریان داشته باشد. حجت الاسلام و المسلمین عابدینی، افزایش سرمایه اجتماعی را موجب عزت و کرامت و مصون سازی افراد از آسیبها و آفتها دانست. وی افزود: زیرساختهای سرمایههای اجتماعی جامعه اسلامی دارای حریم خاص و استقلال است و باید به آن توجه ویژهای داشت و حریم آن را حفظ کرد. امام جمعه با تاکید بر حفظ اخوت مسلمانان گفت: این رابطه عاطفی، حریم جامعه اسلامی را حفظ میکند. حجت الاسلام و المسلمین عابدینی گفت: قرآن کریم بن مایه سرمایههای اجتماعی ماست و قرآن کریم و اهل بیت بر اصل صداقت بسیار تاکید کرده اند. وی افزود: بیشتر مردم حیله و نیرنگ را نوعی زرنگی میدانند در حالی که مسیر آنها، بسیار خطرناک است و سرمایههای اجتماعی را به نابودی میکشاند.
آموزههای دینی عامل اصلی و تقویت کننده سرمایههای اجتماعی رئیس کل دادگستری استان هم در این همایش گفت: برپایی اولین همایش سرمایه اجتماعی بر پایه آموزههای اسلامی در قزوین، نقطه عطفی برای تداوم برگزاری این همایش در کشور است. حجت الاسلام نور الله قدرتی افزود: با تشکیل کارگروههای ویژه، آخرین تلاشها برای تقویت سرمایه اجتماعی در کشور، بررسی خواهد شد. به گفته حجت الاسلام قدرتی، ارتباط مردم با مردم و مردم با حاکمیت، مهمترین سرمایه اجتماعی کشور است و همه دستگاههای اجرایی باید در راستای تقویت آن تلاش کنند. وی اعلام کرد: موضوع ۲۶ درصد از مجموع پروندههای کیفری کشور معادل ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار پرونده به خشونت اختصاص دارد وتوهین در استان قزوین، در بین همه جرائم، رتبه نخست را از آن خود کرده است. به گفته رئیس کل دادگستری استان؛ سرمایه اجتماعی در هر جامعهای تابعی از فضیلتها و ارزشها و هنجارهای قابل قبول است و این هنجارها بدون دین شکل نمیگیرد. حجت الاسلام قدرتی گفت: بر اساس پژوهشهای علمی اگر توحید، اخلاق و عمل صالح در جامعه شکل گرفت، سرمایه اجتماعی نیز شکل میگیرد. وی ادامه داد: اگرخیرخواهی، صداقت، مقابله با ظالم و حمایت از مظلوم، تکریم و کرامت انسانی حاکم باشد، سرمایه اجتماعی تقویت میشود و در این شرایط دیگر شاهد وجود ۱۵ میلیون پرونده در دستگاه قضایی نخواهیم بود.
دبیر این همایش گفت: در این همایش ۱۰۲ چکیده مقاله دریافت و پس از داوری،۷۲ چکیده پذیرش شده و از این تعداد ۵۴ مقاله اجازه انتشار یافته است. به گفته حاکم قاسمی؛ ۲۴ مقاله در قالب پوستر و ۱۶ مقاله در ۴ پنل تخصصی ارائه خواهد شد. وی افزود: در کنار این مقالات سخنرانیهای ارزشمندی داریم که به محتوای علمی این همایش افزوده است. دبیر این همایش تاکید کرد: این همایش از ابعاد مالی، معنوی و علمی باید حمایت شود تا رابطه بین دستگاههای اجرایی و نهادهای علمی برای حفظ سرمایه اجتماعی تقویت شود. اولین همایش ملی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزههای اسلامی هم اکنون در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است