مریدی گفت: اینکه در سیستم فاضلاب اهواز اشکال وجود دارد، تردیدی نیست اما اینکه در بارندگی، شهر دچار آبگرفتگی می شود ارتباطی با فاضلاب ندارد.
وی افزود: البته این موضوع به معنای فرار از مسئولیت نیست بلکه ما وظیفه داریم به مردم خدمت رسانی کنیم. طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری، شهرداری مکلف است کانال آب برای جمع آوری آب های سطحی بسازد. به عنوان مثال تا چند سال گذشته در شهر تهران در جمع آوری آب های سطحی مشکل وجود داشت اما با ساخت کانال این مشکل رفع شد.
مریدی با بیان اینکه در اهواز باید کانال جمع آوری آب های سطحی ساخته شود، تصریح کرد: هم اکنون با ترسالی مواجه هستیم و بارندگی ۱۰ میلیمتری می تواند باعث پس زدگی آب توسط شبکه فاضلاب شود. شرکت های فاضلاب، توزیع آب و دفع فاضلاب های خانگی را بر عهده دارند و دلیل اینکه شهر اهواز در بارندگی دچار آبگرفتگی می شود تنها به دلیل نبود کانال دفع آب های سطحی است.
مریدی ادامه داد: اهواز ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب دارد که توسط شهرداری ساخته شده بود و پس از دهه ۷۰ به شرکت های فاضلاب سپرده شد. یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب فرسوده است. به این دلیل که جنس لوله ها بتنی و مربوط به بیش از ۳۰ سال قبل است و خوردگی بالایی دارند.
مدیرعامل شرکت آبفا اهواز با بیان اینکه از بین رفتن و فرسودگی شبکه فاضلاب باعث چند برابر شدن نشست زمین در اهواز شده است، گفت: در سیل اخیر علاوه بر مشکلات فاضلاب در حدود ۳۳ نقطه، نشست زمین وجود داشت و تنها دلیل آن پر شدن ظرفیت شبکه فاضلاب است. نشست زمین باعث ایجاد مشکل در ۷۵ کیلومتر از شبکه قدیمی فاضلاب شهر شد. در مناطق کوروش، کوی مشعلی، عین دو، کیان، شهرک دانشگاه و ... در شبکه های فاضلاب با مشکل مواجه بودیم و از ۷۵ کیلومتر شبکه فاضلاب حدود ۴۰ کیلومتر آن اصلاح شده است.
وی ادامه داد: اهواز طرح جامع فاضلاب دارد اما از این طرح تنها ۴۰ درصد آن اجرایی شده است. برای اصلاح سیستم فاضلاب اهواز ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و اگر مستمرا اعتبار تزریق شود، مشکلات فاضلاب اهواز حل می شود.
مریدی افزود: ۴۶۰ میلیارد تومان برای اصلاح خسارات وارده به شبکه فاضلاب ناشی از نشست زمین در نظر گرفته شده بود که تنها به میزان ۵۷ میلیارد تومان اوراق دریافت کردیم.
مدیرعامل شرکت آبفا اهواز گفت: در شهر اهواز حدود ۱۸۶ ایستگاه پمپاژ وجود دارد که ۴۰۰ دستگاه پمپ دارند . ۲۶۰ پمپ سوخته بودند که از این تعداد ۲۰۰ دستگاه تعمیر شدند و ۶۰ پمپ خریداری شد. ایستگاه ها نیز تجهیز شدند اما شبکه فاضلاب اهواز با مشکل مواجه است.
وی در پایان بیان کرد: باید بپذیریم مشکلات اهواز بسیار زیاد هستند و اصلی ترین مشکل کنونی، نبود اعتبار است. اگر نقدینگی وجود داشته باشد، بسیاری از مشکلات شهر حل خواهند شد اما حل این مشکلات زمانبر است.