معاون اول رئیس جمهور گفت: برغم توطئههای آمریکا علیه ملت ایران، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار مبادلات اقتصادی و تجاری سالانه داریم.
جهانگیری افزود: آنها کشتیرانی را تحریم کردند و ما در همین هشت ماه تاکنون بیش از صد میلیون تن کالا را یا از بنادرمان به بنادر دیگر دنیا فرستادیم یا از بنادر دیگر دنیا به ایران وارد کردیم و امریکا همین طور مانده است.
وی گفت: آمریکاییها موضوع را به گونهای تعقیب کردند و کشتی نفتکش را در جبل الطارق پیدا کردند و گفتند ایرانی است و ناخدای هندی این نفتکش را تحت فشار قرار دادند و مقامات بالای امریکا به او ایمیل زدند که میلیونها دلار میدهیم که فلان نفتکش را به فلان بندر ببری.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در شرایطی که اگر در برخی کشورها ده هزار دلار پول همراه داشته باشیم از ما سوال و جواب میکنند، گفتند باید سیستم بانکی جهان با اقتصاد ایران کار نکند، اما اکنون در بدترین شرایط تحریم اقتصادی؛ بیش از صد میلیارد دلار سالانه حجم مبادله اقتصادی و تجاری داریم و این در شرایطی است که امریکاییها فشار وارد کردند و گلوگاهها را بستند.
جهانگیری گفت: در این دو سال به کشورهای دوست ما مانند چین و روسیه و ترکیه هم فشار آوردند و اینها هم باور کردند که نمیتوانند در مقابل امریکا مقابله کنند و از کار اقتصادی با ما طفره رفتند و فکر نمیکردم کشور مستقلی مانند هند هم نفت از ایران نخرد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: به عنوان مسئول اقتصاد مقاومتی اعلام میکنم که آمریکاییها از همه توان خود برای زمینگیر کردن اقتصاد ما استفاده کردند و هیچ کاری نبود که میتوانستند، اما نکردند.
آقای جهانگیری گفت: در این شرایط اقتصاد ایران به جز شوک روانی که وارد شد، روی پایش ایستاد و البته این به این معنا نیست که اقتصاد ما سرحال است یا اینکه ما هیچ خبری از شرایط اقتصادی نداریم، اما قرار بود که اقتصاد ایران از هم بپاشد، اما سرپا ایستاد.
وی با اشاره به ایثارگری بخش خصوصی در شرایط سخت اقتصادی کشور افزود: برخی اوقات ما درباره بخش خصوصی قضاوت ناحق میکنیم در حالی که آنها پا به میدان گذاشتند و با خطرهای فراوان پول را جابجا و کالای مورد نیاز مردم را وارد ایران کردند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: آمریکاییها فکر میکردند در سال ۹۸ در ایران قحطی کالا رخ میدهد، اما خداوند سرمایههای زیادی به ما داده که یکی از این سرمایهها موقعیت جغرافیایی ایران است و ۱۵ کشور در اطراف ایران داریم که روابط خوبی میان ما و آنها برقرار است.
کشور نیازمند فرهنگ ایثار و شهادت است
معاون اول رئیس جمهور گفت: قوام و دوام سرمایههای اجتماعی و امید به آینده ایران فقط با فرهنگ ایثار، شدنی است و برای اداره کشور و عبور از این پیچ خطرناک نیازمند این فرهنگ هستیم.
آقای جهانگیری افزود: مهمترین پیام این اجلاسیه این است که ایران عزیز ما به شدت به فرهنگ ایثار و شهادت نیاز دارد و هر چه بتوانیم از آثار ایثار اجتماعی به مردم بگوییم، به قوام و دوام جامعه ایران کمک کرده ایم.
وی گفت: در انقلاب اسلامی مفهوم ایثار و فداکاری و از خودگذشتگی به صورت عملی اجرا شد و مردم ایران آثار و برکات آن را در لحظه لحظه زندگی میبینند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: جایی که جامعه با مصایب و مشکلات بیشتری روبرو و تهدیدها علیه یک ملت و یک تمدن و یک کشور زیادتر میشود، حتماً ایثار و از خودگذشتگی افزایش مییابد و افراد زیادتری داوطلب میشوند قدم به میدان بگذارند.
آقای جهانگیری گفت: در طول حیات خودمان دهها نمونه از این کارهای ایثارگرانه را دیده ایم چه در دوران مبارزات قبل از انقلاب که مردم آرمانهایی را دنبال میکردند و امام که در صدر ایثارگری بودند، زندگی و مبارات و تبعید و دستگیریهای مکررشان نشانه کاملی از ایثار بود و در زندگی رهبر معظم انقلاب هم مکرر شاهد این ایثار بودیم و هستیم.
وی افزود: زمانی که ایشان در ایرانشهر تبعید بودند ما به اتفاق دانشجویان از کرمان راه افتادیم و به ملاقات ایشان رفتیم و وضع زندگی ایشان در تبعید و آن روح بلند و آرمانی ایشان نشان میداد که فضای روشنی برای آینده ترسیم شده است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: زمانی که مرحوم هاشمی رفسنجانی در سفری به کشورهای اروپایی با دانشجویان دیدار داشت آنها به او گفتند که اگر برگردی در فرودگاه دستگیر میشوی و حتماً اعدام خواهی شد و مرحوم هاشمی در پاسخ به آنها گفت که رفتنم به ایران لازم است یا نرفتنم که همه گفتند رفتنتان.
آقای جهانگیری افزود: این بود که مرحوم هاشمی به ایران برگشت و در فرودگاه دستگیر و روانه زندان شد.
وی گفت: در دوران خفقان و مبارزه ما صدها مورد از این صحنهها را دیده ایم و اوج فرهنگ ایثار ملت ایران به عنوان ملت مظلوم تاریخ باید به نسلهای آینده ما منتقل شود و اوج این فرهنگ در دوران دفاع مقدس است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در دفاع مقدس، ملت ایران درخشید و کاری کارستان کرد و اقداماتی کرد که در تاریخ بی سابقه است.
آقای جهانگیری گفت: این که خانوادهای دو سه فرزندش را بدهد و بعد از شهادت شان باز بگوید که کاش فرزند دیگری هم داشتم تا تقدیم انقلاب میکردم، نمونههایی است بسیار عجیب که قابل باور هم نیست.
وی افزود: خیلیها از پشت میز کار و درس و حوزه و کار و کارخانه بدون اجازه یا با اجازه و با اصرار و التماس راهی جبههها شدند و از فرمانده خواستند در خط مقدم باشند و رشادتهایی آفریدند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: گفتن خانواده پنج شهید بسیار در حرف آسان است و کاری که خانواده شهدا کردند آنقدر بزرگ و ارزشمند است که باید صد در صد صحیح به نسل آینده منتقل و از همه پیرایههای سیاسی به دور نگه داشته شود.
آقای جهانگیری افزود: مگر ۲۳۰ هزار شهید شوخی است؟ از دست دادن یک انسان برای جامعه آنقدر سخت است که ما شاهد بودیم که به خاطر خودسوزی یک نفر در کشوری انقلابی رخ داد.
وی گفت: رشادتهای ایثارگرانه این پیشقراولان باید سینه به سینه به مردم منتقل شود و ملت ایران در این ۴۰ سال بزرگی خود را در تاریخ ثبت و در این دنیای پر تلاطم مظلومانه از خودشان دفاع کردند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: آمریکاییها ۲۵ تا ۳۰ درصد تولید ناخالص دنیا را در اختیار دارند و ارتش و قدرتی دارند که عدهای در دنیا حتی کشورهای مستقل و به ظاهر بزرگ از آنها حساب میبرند و این کشور به تنهایی اعلام کرده که علیه ملت ایران جنگ اقتصادی را شروع کرده است و رسماً میگوید اتاق جنگ ما در وزارت خزانه داری آمریکا طراحی جنگ اقتصادی علیه ایران میکند و آنها میخواهند اقتصاد ایران را به شکست بکشانند.
آقای جهانگیری گفت: آنها میخواهند دردی را بر ملت ایران تحمیل کنند که مردم علیه حکومتشان شورش کنند و نظام را به سقوط بکشانند و از اوایل سال ۹۷ گفتند ملت ایران در بهمن ۹۷ سالگرد ۴۰ سالگی اش را جشن نخواهد گرفت و اینقدر مطمئن بودند که خواسته هایشان عملی میشود.
وی افزود: ما در این مرحله هم مانند دوران جنگ نیاز به ایثارگری و فداکاری برای پیشرفت کشور داریم و باید کاری کنیم که آمریکا به هر قیمتی که میشود به شکست کشیده شود و اگر بتوانیم این کار را بکنیم و حتماً هم میتوانیم در تاریخ ثبت خواهد شد" نام ملتی که توانست رو در رو مقابل آمریکا بایستد و سرافراز بیرون بیاید".
معاون اول رئیس جمهور گفت: در خصوص ایثار اجتماعی و خیرخواهی عمومی موارد زیادی در کشورمان داریم که باید ترویج پیدا کند و نمونهای از ایثار اجتماعی زلزله کرمانشاه در منطقه سرپل ذهاب بود که با وجود این که بیشتر آنها اهل سنت بودند و مذاهب دیگری هم در بین آنها پراکندگی داشت، ایرانیان دلسوزانه وارد شدند و یکی از شاهکارهای جمهوری اسلامی ایران در مدیریت بحران زلزله کرمانشاه خلق شد و البته برخی میخواهند با اغراض سیاسی این کار بزرگ را کوچک جلوه دهند.
آقای جهانگیری افزود: ظرف چند ساعت چند هزار مجروح به بیمارستانها منتقل شدند و صبح روز بعد یک مجروح زیر آوارها نبود و بیش از صد هزار واحد مسکونی در شهر و روستا احداث و بازسازی شد.
وی گفت: نماد ایثارگری مردم ایران در زلزله سرپل ذهاب به حدی بود که پلیس راه و نیروی انتظامی و مسئولان محلی از مردم خواستند به جاده نیایند چرا که جاده قفل شده بود از کمکهای مردمی.
معاون اول رئیس جمهور افزود: سیل اوایل امسال هم نمونه دیگری از ایثار اجتماعی بود که ما شاهد گرفتار شدن مردم خوزستان در آن سیل بودیم که ظاهراً دیشب هم دچار آبگرفتگی شدید شدند و در سیل ابتدای امسال اگر سدها نبود یا یکی از آن سدها دچار مشکل میشد با چندین میلیارد مکعب آب معلوم نبود چه اتفاقی در پایین دست ایجاد میکرد.
آقای جهانگیری گفت: در سیل لرستان و گلستان هم آبگرفتگیها شدید بود و ملت ایران نشان دادند که چه ملتی هستند.
وی افزود: ملت ما هویت دارد و ایثارگر است و نیازمند این فرهنگ و ایثار و شهادت هستیم و قوام و دوام سرمایه اجتماعی ایران و امید به آینده ایران با این فرهنگ ایثار، شدنی است و برای اداره کشور نیازمند فرهنگ ایثار و شهادت هستیم.