شهر اهواز به عنوان یکی از کلانشهرهای مهم صنعتی و اقتصادی کشور و با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر و به مانند جزیره ای در رودخانه زیبای کارون نگینی درخشان در عرصه ایثار ، مقاومت ، پایداری ، تولید سرمایه و بودجه کشور و نفت و گاز این سرزمین پهناور مطرح و زبانزد است.
وجود صنایع بزرگی همچون فولاد خوزستان ، گروه ملی فولاد ایران ، لوله سازی اهواز ، فولاد اکسین ، میادین مختلف نفتی ، سازمان آب و برق خوزستان و کشاورزی یکی دیگر از اهمیت های این کلانشهر را نشان می دهد.
اما اهواز با این ظرفیت ها که نقش بسزایی در تولید ناخالص ملی ایفا می کند و شهروندان و مردمش ازآلودگی ها و مشکلات زیست محیطی این صنایع رنج می برند اما سودی و حاصلی عاید آن نمی شود و در ظاهر یک کلانشهر است ولی در باطن چیزی دیگر را نشان می دهد.
نمونه این دوگانگی در کلانشهر بودن اهواز عزیز ما بارندگی روز گذشته می باشد و بنا بر پیش بینی اداره کل هواشناسی خوزستان 74 میلی متر باران در شهر بارید و این بارش الهی که باید شکرگذارنعمت آن باشیم با بی تدبیری و نداشتن زیر ساخت های لازم به معضلی برای شهروندان به وجود آمد.
در بارندگی دیشب اهواز که حدود سه ساعت ادامه داشت موجب شد معابر اصلی شهر ، منازل مردم ، برخی بیمارستان ها دچهار آبگرفتگی شود و خودروها در آب ها گرفتار و در اصطلاح شهر قفل شود.
در اولین نگاه به این مشکل شهروندان عدم درایت در مدیریت شهری که مسئولیتش با شهرداری است را مقصر این مشکلات می دانند .موسی شاعری شهردار کلانشهر اهواز در گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان اعلام می کند فاضلاب شهری اهواز مشکل دارد و وزارت نیرو این مشکل را حل نماید و باید به طور کلی سیستم فاضلاب این شهر را تعویض و باسازی نماید.
در همین زمینه مدیر عامل آبفای اهواز در این برنامه می گوید شهر اهواز سیستم فاضلاب قدیمی دارد و باید اصلاح و بازسازی شود و این شبکه دو هزار و 400 کیلومتری با بارندگی بیش از 10 میلی متری دیگر کارآیی ندارد.
به راستی چرا پس از گذشت چندین سال وعده و وعید مسئولان در خصوص حل مشکل فاضلاب اهواز هنوز این معضل پا برجاست در سالهای نه چندان دور وامی از سوی بانک جهانی برای طرح فاضلاب اهواز پرداخت و قرر شد با ین اعتبار این معضل حل شود ولی باز هم خبری نشد.
شهردار اهواز اعتبار برای راه اندازی شبکه دفع و جمع آوری آب های سطحی این شهر را هشت هزار میلیارد تومان بیان می کند بودجه ای که بنا بر گفته شاعری معادل سی سل بودجه اهواز است که برای تحقق آن نیاز به عزم ملی دارد.
ولی چرا ....
حجت الاسلام و المسلمین موسوی فرد ، نماینده ولی فقیه در استان در دیداری که با رهبری معظم انقلاب داشتند و مشکلات فاضلاب اهواز را خدمت ایشان بیان کرد ، رهبر انقلاب اسلامی دستور رسیدگی برای حل فوری این مشکل اهواز را دادند و در همین راستا وزیر نیرو از اجرای طرح جامع فاضلاب اهواز خبر داد
حال این نکته مطرح است نقش و جایگاه مسئولان استانی ، نمایندگان مجلس ، مدیران شهری و دستگاه های مربوط و افراد اثرگذار که در خارج از استان دارای مسئولیت هستند در حل مشکلات اهواز و استان به ویژه فاضلاب بسیار مهم و اساسی می باشد که با یک همت و وحدتی که میان مردم استان است می شود این معضلات را حل کرد.
این نوشتار نه تنها بیان کننده معضل شهر اهواز بود بلکه مصداقی از مشکلات خوزستان مظلوم وزیبا است که مردمش همچون کوهی استوار در دفاع مقدس درخشید و خون جوانانش و مردمش در راه مقابله با تجاوز دشمنان ریخته شد و سرزمینی که مهد شهیدان مدافع حرم است و سرزمینی که میعادگاه بزرگان و نخبگان می باشد و حال که خود ثروتی بزرگ دارد اما کم بهره و یا شاید بی بهره از آن است و با این مشکلات روبروست.
مهدی شیخ انصاری/تحریریه خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان