به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، سردار «محمد رضا نقدی» معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اولین نشست هماندیشی با جمعی از پژوهشگران حوزه دفاع مقدس که در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، اظهار داشت: تلاش و فعالیت علمی ذاتا برای کشف حقیقتِ فضیلت انسانها بر یکدیگر است، حال اگر این تلاش علمی در عرصه دفاع مقدس باشد ارزش آن دوچندان میشود.
وی ادامه داد: اینکه ملتی با دست خالی مقابل دشمن بایستد و سربلند بیرون آید در تاریخ بشریت وجود ندارد و فقط میتوان در این رابطه به قیام انبیا (ع) اشاره کرد.
سردار نقدی افزود: تحولی که در دفاع مقدس اتفاق افتاد، انگشتشمار و ابعاد آن بسیار بزرگ است و این گونه است که رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند، دفاع مقدس گنجی پایانناپذیر است.
وی با تاکید بر اینکه، پژوهشگران دفاع مقدس پایه جدیدی را در تاریخنویسی بنا نهادند، تصریح کرد: پژوهشگران دفاع مقدس، تاریخی را که بر مبنای سلسله طاغوتها نوشته میشد، تغییر دادند.
معاون هماهنگ کننده سپاه انتشار داستان زندگی شهید «مرحمت بالازاده» را در راستای انتشار ادبیات دفاع مقدس در سطحی فراملی و کاربردی برای جهانیان دانست و گفت: پژوهشگران دفاع مقدس جایگاه رفیع انسان را نشان میدهند که این جای شکرگزاری دارد، آنها با بازگو کردن تاریخ دفاع مقدس میتواند اثر مثبتی و سازندهای برای نسل جوان و حتی کودکان در داخل و خارج از مرزهای سرزمینی داشته باشند.
سردار نقدی یادآور شد: یک بُعد کار پژوهشگران دفاع مقدس جنبه تاریخی و بعد دیگر آن علمی است و علوم مختلف در آن وجود دارد که باید استخراج شود.
وی با بیان اینکه کشف ابعاد و ناگفتههای دفاع مقدس بسیار مهم و ضروری است، گفت: رزمندگان جوان محور مقاومت بهرههای زیادی از پژوهشهای دفاع مقدس بردهاند و تمام مدافعان حرم متاثر از فرهنگ دفاع مقدس، خمیرشان قالبگیری شده است.
سردار نقدی از عملیات بیتالمقدس بهعنوان بزرگترین عملیات دوران دفاع مقدس یاد کرد و با اشاره به اهمیت آزادسازی سوریه و عراق از دست داعش اظهار داشت: اگر ما در عملیات بیتالمقدس ایستادیم و توانستیم خرمشهر را آزاد کنیم، سربازان و تجهیزات دشمن مشخص بود، اما در سوریه و عراق تروریستهای مورد حمایت آمریکا و استکبار در بین مردم پنهان شده بودند که این بهمراتب کار را سختتر و دشوارتر میکرد، اما جوانان ما متاثر از فرهنگ و حماسههای دفاع مقدس به خودباوری رسیدند و به وعدههای الهی تکیه کردند.
معاون هماهنگ کننده با بیان اینکه درباره مدیریت جهادی کتابهای خوبی نوشته شده است، اما کافی نیست و باید تلاش بیشتری صورت پذیرد تا در تمام عرصهها از آنها بهرهبرداری شود، گفت: باید تلاش کنیم ابعاد مختلف این قطعه از تاریخ کشورمان به تمام عرصههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و روانشناسی تعمیم پیدا کند، چرا که ما در منابع محدودیتی برای انجام تحقیق نداریم.
وی افزود: دفاع مقدس جنبههای معرفتی، جامعهشناسانه و روانشناسانه بسیاری دارد و بر این اساس یک منظر سیر و سلوک عرفانی هم دارد که به همین دلیل عرفا نیز میتوانند از برکات دفاع مقدس بهرهمند شوند.
سردار نقدی درباره محدودیت منابع برای تحقیق درباره دفاع مقدس عنوان کرد: محدودیت و طبقهبندی را به واسطه آنکه سالهای زیادی از اتمام جنگ میگذرد باید از اسناد و مدارک دفاع مقدس برداشت چرا که برای تحقق و پژوهش نیاز به تمامی منابع و اطلاعات دوران دفاع مقدس داریم.
معاون هماهنگ کننده سپاه با اشاره به وقایع و ناآرامیهای اخیر، شرایط امروز کشور را سختتر و حساستر از دوران دفاع مقدس دانست و با بیان اینکه نباید از از صحنههای امروز غفلت کنیم، خاطرنشان کرد: اینکه ما پهپاد آنها را میزنیم و آنها به ناچار اراذل و اوباش را استخدام میکنند تا از پشت به ملت خنجر بزنند؛ نشان میدهد که نباید غافل باشیم.
وی تصریح کرد: در اینگونه حوادث شاهدیم که بسیج برای اینکه نمیخواهد با مردمی که اعتراض بهحق دارند مقابله کند با دست خالی به میدان میرود و در مقابل مورد ضرب و جرح شدید اغتشاشگران قرار میگیرد. بهعنوان مثال بسیجیای که در اصفهان و در مقابله با اغتشاش ها، چون دست به اسلحه نبرد از سوی اراذل و اوباش مورد حمله قرار گرفت و اکنون با ۴۰۰ بخیه در بیمارستان بستری است.
سردار نقدی خاطر نشان کرد: ملت برغم مشکلات فراوانی که دارند با بصیرت از پیچ و خمها عبور کردند و با تمام وجود پای انقلاب ایستاده اند و اینها قابل ثبت است تا به نسل آینده منتقل شود.
وی در پایان تاکید کرد: باید پژوهشگران دفاع مقدس قلمها را بردارند و آثار خود را صدها برابر کنند؛ زیرا بیشترین تقریظها از مقام معظم رهبری مربوط به کتابهای دفاع مقدس است.