تحریر نهج البلاغه به قلم آیت الله جوادی آملی رونمایی شد.
این کتاب شامل شرح و تبیین خطبهها، نامهها و حکمتهای نهج البلاغه است که آیت الله جوادی آملی این سلسله مباحث را از سال ۱۳۷۱ در خطبههای نماز جمعه شهر مقدس قم آغاز کردند.
در مراسم رونمایی این کتاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نهج البلاغه منشور ماندگار برای جهانیان از بزرگمردی است که قرآن ناطق است. کتابی که در جهان اسلام توجه زیادی را به خود جلب کرده است و به عنوان کتابی ممتاز شناخته میشود.
آقای عباس صالحی گفت: شرح نهج البلاغه آیت الله جوادی آملی طعم خاصی دارد. چون نویسنده، در دانشهای مرتبط با این کتاب ارزشمند، دارای تخصص است. ایشان فیلسوف، عارف، مفسر و دارای جایگاهی ویژه در زمینههای حکمت نظری و عملی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از ویژگیهای این اثر حفظ «مناسبات قرآن کریم و نهج البلاغه» است که در تار و پود آن دیده میشود و باعث شده تا ما با خواندن این کتاب، هم نهج البلاغه را ببینیم و هم قرآن کریم را درک کنیم.
آقای صالحی افزود: این کتاب دو جلدی تصویرسازی خوبی از امام علی (ع) ارائه کرده است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در مراسم رونمایی از کتاب آیت الله جوادی آملی گفت: این کتاب، تکریم نهج البلاغه و علم و دانش است و نشان میدهد علی (ع) مصداق تمامیت این علم است و میتواند انسان را از گمراهی برهاند.
وی افزود: ما سعی میکنیم در کتابخانه ملی دانشی را که زاییده تفکر علماست ارج بگذاریم و به سمع و نظر دیگران برسانیم.
خانم اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: رونمایی از این کتاب با هدف شناختن قدر و منزلت علما برگزار میشود.
وی افزود: این مجموعه قرار است در ۲۲ جلد منتشر شود و اکنون ۲ جلدش رونمایی شده است.
آیت الله مرتضی مقتدایی دیگر سخنران این مراسم گفت: نهج البلاغه کتابی است که در بخشهای خطبه ها، نامهها و کلمات قصار نگاشته شده که سید رضی آن را جمع آوری کرده است.
وی افزود: کار آیت الله جوادی آملی شروعی برای حرکتی تازه است و ما امیدواریم این شروع، طرح مبارکی باشد تا جای خود را بهتر از قبل باز کند.
آیت الله مقتدایی گفت: تحقیقات این کتاب تمام شده است و این کتاب بعد از نهایی شدن باید تکمیل و بررسی شود.
نَهجُ البَلاغه، برگزیدهای از گفتهها و نوشتههای ادبی امیرالمومنین (ع) است که سید رضی در اواخر قرن چهارم هجری قمری آن را جمع آوری کرده است.
نهجالبلاغه در دوران معاصر به ویژه بعد از انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفت و در مورد آن کتابها، مقالات و پایاننامههای متعددی تألیف شده است.
این اثر در کشورهای ایران، مصر، لبنان، سوریه و قطر همراه با شرحها و ترجمههای مختلف صدها بار چاپ شده است.
قدیمیترین چاپ کتاب نهجالبلاغه مربوط به سال ۱۲۴۷ قمری در تبریز است.
کتاب «سَلُونِی قَبْلَ أَن ْتَفْقِدُونِی، تحریر نهج البلاغه» به قلم آیتالله عبدالله جوادیآملی قرار است در ۲۲ جلد تدوین شود و مؤسسه «اَسرا» انتشار آن را به عهده دارد.
جلد سوم این کتاب قرار است در نمایشگاه کتاب تهران به چاپ برسد.