نانوکامپوزیت پلیمری با خاصیت جذب و بازتاب همزمان امواج الکترومغناطیس توسط دکتر امالفجر نخعی استاد دانشگاه بیرجند اختراع شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، این اختراع با شماره ۹۹۱۴۸ ثبت شد.
دکتر امالفجر نخعی گفت: در سالهای اخیر تلاشهایی برای ساخت مواد و پوششها با خاصیت شیلدینگ امواج الکترومغناطیس صورت گرفته است، اما در این میان به مکانیزم شیلدینگ و اتفاقی که در هنگام برخورد موج به ماده میافتد و نقض ماده در حفاظت در برابر امواج کمتر توجه شده است که در این طرح با توجه به سوابق مطالعاتی تلاش شده مادهای کاملاً جدید و مؤثر معرفی شد.
وی به وجود تعدادی کمی از محصولات داخلی با قابلیت شیلدینگ در برابر امواج الکترومغناطیس اشاره کرد و افزود: در اغلب این محصولات از فلزاتی مانند مس و یا نانو ذرات فلزی برای کاربرد حفاظتی در برابر امواج الکترومغناطیس استفاده شده است که استفاده از فلزات به علت وزن زیاد، هزینه بالا، قابلیت شکل پذیری کم، خوردگی و بازتاب امواج به محیط اولیه کاربرد آنها را بسیار محدود کرده است.
دکتر امالفجر نخعی گفت: محصول پلیمری تولید شده در این اختراع با وزن کم، ماندگاری طولانی و بازده و کاربرد مناسب در برابر امواج الکترومغناطیس، بر این مشکلات فائق آمده است.
وی با بیان اینکه پلیمر انتخاب شده در این محصول (PET) با خواص بلورینگی و حفاظتی مناسبی در برابر پرتوها دارد افزود: نانوذرات موجود در این محصول با جذب و بازتاب همزمان امواج الکترومغناطیس بازده بالایی دارند.
استاد دانشگاه بیرجند بازده شیلدینگ بالای، وزن سبک، استحکام و عمر طولانی، قابلیت جذب و بازتاب همزمان امواج الکترومغناطیس را از دیگر از مزایای این نانو کامپوزیت پلیمری عنوان کرد.
این اختراع برای تولید منسوجات و لباسها با خاصیت حفاظتی در برابر امواج الکترومغناطیس و تولید نخ از جنس پلی استر ضد موج، صنایع الکترونیک میکروالکترونیک برای ساخت تجهیزات الکترونیک که نیاز به جذب امواج الکترومغناطیس دارند، پوششهای جاذب امواج، ساخت پوششهای رادار گریز و پوشش برای کلیه سطوح کاربرد دارد.