طرح سرشماری پستانداران شاخص منطقه شکار ممنوع کوهمند اجرا شد.
خسرو درویشی با بیان اینکه ارتفاع این منطقه کوهستانی بین ۱۰ تا ۷۸۹ متراز سطح دریا است افزود: این منطقه با دارا بودن چشم اندازهای وسیع و زیبای کوهستانی، درههای پر پیچ و خم و طولانی و تنگهها و شکارگاههای صعبالعبور، دارای آبشخورهای متعددی برای حیوانات وحشی است.
وی اضافه کرد: حیات وحش عمده منطقه شامل کل، بز، قوچ، میش، گرگ، کفتار، روباه، شغال، خرگوش و پرندگانی نظیر کبک، تیهو، انواع بازهای شکاری (شاهین، بحری، لیل، دلیجه، انواع عقاب، کرکس و دال) جغد، شاه بوف وانواع پرندگان کوچک جثه (چلچله کوهی، چک چک، کمر کلی، زنبور خوار، سهره، دارکوب، بادخورک و انواع گنجشک سانان) است.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: پوشش گیاهی منطقه شکار ممنوع کوهمند نیز از نوع گیاهان مرتعی، بوتهزار و گیاهان علفی یک یا چند ساله و پوشش غالب منطقه، درختان کنار در دشتها و بنه و بادام کوهی در ارتفاعات است.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتی نیز با اشاره به وجود پاسگاه محیطبانی در این منطقه گفت: ماموران اجرایی برای جلوگیری از تخلفات شکار و صید بهصورت شبانهروزی در حال گشتزنی در این منطقه هستند.
علیرضا جمادی تاکید کرد: با توجه به کمبود نیروی اجرایی مختص حفاظت از این زیستگاه، نقش برجسته مردم بومی و محلی در حفاظت از گونههای شاخص این منطقه بیش از پیش احساس میشود.
وی ساخت آبشخور و آب انبار و بکارگیری امکانات حفاظتی در این منطقه در کنار ساماندهی همیاران حیات وحش در این زیستگاه را از برنامههای محیط زیست برای ارتقاء شرایط زیست محیطی در این منطقه عنوان کرد.