سخنگوی سازمان غذا و داروی کشور گفت: ماجرای قرص در دل کیک ها ، فراتر از حوزه سلامت است و حتی ابعاد انتظامی ، سیاسی و امنیتی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران ، دکتر کیانوش جهانپور دیشب در گفتگو با بخش خبری ۲۳ شبکه مازندران گفت: ۴۰ روز قبل در فضای مجازی فیلمها و عکسهایی مربوط به خوراکیهای حاوی قرصهای عجیب در شرکت ترکیه ای به سرعت در شبکههای اجتماعی به خصوص در کشورهای ایتالیا ، فرانسه ، امریکا و عراق بازنشر شد.
سخنگوی سازمان غذا و داروی کشور افزود: حدود 4 هفته بعد همین فیلم در گروه های فارسی زبان با عنوان مشاهده قرص در برخی محصولات غذایی ایرانی منتشر شد که دقیقا همزمان با آغاز پروژه مشاهده قرص در برخی محصولات غذایی به خصوص کیک ها و بیسکویت های برندهای داخلی بود.
جهانپور با تایید صحت وجود قرص ها در محصولات غذایی به خصوص کیک و ویفر گفت: هیچ نمونه مشکوک به داروی خطرناک در محصولات غذایی مشاهده نشد و این موضوع ربطی به تولید کیک ، وِیفر و کارخانجات و صنایع غذایی ندارد.
وی افزود: این اقدام یک حرکت خرابکارانه و تعمدی است و افراد خاصی در جای خاصی مبادرت به این کار کردهاند . این اتفاق بعد از خط تولید افتاده است و هیچ ارتباطی با خطوط رسمی تولید ما و شبکه رسمی مواد غذایی کشور ندارد به این صورت که محصولات را باز کرده و مجددا بستهاند. آنچه اتفاق افتاده ، از مجاری شبکه غیررسمی بود و طبیعتا برخی از فروشگاهها ممکن است از آنها تغذیه کنند.
سخنگوی سازمان غذا و داروی کشور با اشاره به اینکه با نظارت مسئولان بهداشت از کارخانجات و صنایع غذایی مشخص شد مشاهده جسم خارجی از جمله قرص و کپسول در تعدادی از بستههای فرآوردههای غذایی از جمله ویفر ، کیک و موارد از این قبیل در برخی مناطق جنوبی کشور به هیچوجه به سطح تولید و پخش کلان ارتباط ندارد ، گفت: موارد مشکوکی در سطح عرضه مشاهده یا گزارش شده و به نظر میرسد موضوع فراتر از حوزه سلامت بوده و حتی ابعاد انتظامی ، سیاسی و امنیتی داشته باشد.
سخنگوی سازمان غذا و داروی کشور افزود: تا به حال خبری مبنی بر ایجاد مسمومیت بر اثر مصرف این داروها به گوش نرسیده و در نمونههای یافت شده خبری از قرصهای خواب آور ، مخدر یا قرص برنج تایید نشده است.
جهانپور افزود: تمام فروشگاههای مواد غذایی موظف هستند محصولات و فرآوردههای غذایی را از شرکتهای پخش مجاز و رسمی تحویل گرفته و در صورت تحویل اقلام از پخش کنندههای غیرمجاز در مقابل پیامدهای آن مسئول خواهند بود.
سخنگوی سازمان غذا و داروی کشور همچنین از شهروندان خواست در خرید محصولات غذایی دقت کنند و با مشاهده بسته بندی مشکوک با احتمکال دستکاری مراتب را به سامانه 190 گزارش دهند تا در اولین فرصت رسیدگی شود.