بیست و دومین دوره جشنواره قصه گویی سه شنبه ۲۶ آذر در تهران آغاز میشود.
سروش صحت دبیر علمی این رویداد در نشست خبری جشنواره قصه گویی با اعلام این خبر گفت: سال گذشته ۱۱ هزار نفر در جشنواره قصهگویی شرکت داشتند که این تعداد امسال به ۱۷ هزار نفر رسیده است و امیدواریم که این روند رو به رشد ادامه دار باشد.
وی افزود: ما در این جشنواره سعی کردیم، مرز میان قصه گویی و نمایشهای صحنهای را رعایت و ساختار قصهها را حفظ کنیم.
معاون فرهنگی کانون هم در این باره گفت:: ما در این جشنواره، شاهد اجراهای قصهگویان برتر از تمام استانهای کشور خواهیم بود.
محمدرضا زمردیان با اشاره به اینکه این جشنواره در دو بخش ملی و بینالمللی اجراهای خود را برگزار میکند گفت:: بخش ملی این جشنواره در سه گروه نوجوانان، بزرگسال و پدربزرگها و مادربزرگها برگزار میشود.
وی افزود: در بخش بینالمللی هم افراد برتر جشنواره در سالهای گذشته و فعالان قصهگویی در رسانه ملی به همراه قصهگویان پذیرفته شده خارجی به اجرای برنامه خواهند پرداخت.
معاون فرهنگی کانون گفت:: یکی از بخشهای جشنواره، قصههای نود ثانیهای است که با عنوان «قصه زندگی من» برگزار میشود. در این بخش، هر فرد با ارسال فیلمی ۹۰ ثانیهای از اجرای خود، شرکت میکند.
وی افزود: در بخش قصههای نود ثانیهای، سه نهاد شهرداری از شهر تهران، باشگاه خبرنگاران جوان با موضوع قصه زندگی خبرنگاران و کانون زبان ایران با هدف معرفی ویژگیهای فرهنگی و تاریخی ایران توسط زبانآموزان و مربیان این مرکز، به صورت ویژه حضور دارند.
زمردیان در خصوص داوریها گفت:: امسال سعی کردیم ترکیبی از تخصصها شامل قصهگویی، نویسندگی و آشنایی با فن اجرا و زبان بدن در گروه داوری حضور داشته باشند. هیات انتخاب هم با حضور ۱۹ قصهگو از ۷ استان کشور به انتخاب آثار برای حضور در داوری نهایی پرداخته است.
وی افزود: امسال در بخش اجراهای مهمان، گیتی خامنه، بهرام شاهمحمدلو، مصطفی رحماندوست و مجید قناد در کنار رضا کیانیان و خانم روستا آزاد به اجرای قصه خواهند پرداخت.
معاون فرهنگی کانون گفت: امسال مجموعه بازنویسی ۴۰ قصه کهن ایرانی در دست تولید قرار گرفته است و به زودی برای استفاده قصهگویان در ۴ مجلد منتشر میشود.
جشنواره قصه گویی از ۲۶ تا ۳۰ آذر به میزبانی مرکز آفرینشهای کانون برگزار میشود.