دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری: با استفاده مردم ما از 22 محصول زیست فناوری از واردات آن ها بی نیاز شده ایم درنتیجه از خروج یک میلیارد دلار از کشور جلوگیری شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای قانعی در ارتباط تصویری با تحریریه بخش خبری 21 شبکه یک سیما با ارائه تعریفی از « زیست فناوری» و کاربردهای آن در حوزهای دارو، کشاورزی، صنعت، غذا، محیط زیست، دام، طیور، آبزیان و شکوفایی اقتصادی افزود: در منطقه ما هیچ کدام از کشورها چنین فناوری را ندارند و روسیه هم داروی زیست فناوری را از ایران وارد می کند.
وی ادامه داد: پارسال ایران در ترکیه تولید داروی زیست فناوری را آغاز کرده است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت:تا دو سال آینده با اضافه شدن 23 داروی دیگر زیست فناوری علاوه بر 22 داروی فعلی ، رتبه کشورمان در این زمینه در آسیا پس از ژاپن به دوم ارتقا می یابد .
آقای قانعی افزود: اکنون هم در این زمینه جزو 5 کشور برتر تولیدکننده آسیا هستیم و حدود 18 واکسن توسط شرکت دانش بنیان خصوصی تا 2 سال آینده در حوزه دام و طیور وارد بازار خواهد شد.
وی اضافه کرد: 4 واکسن در حوزه انسانی تا سال آینده از جمله واکسن آنفلوآنزا در وزارت بهداشت خواهیم داشت که توسط شرکت دانش بنیان تولید می شود بنابراین در حوزه پزشکی رشد قابل توجهی خواهیم داشت.
آقای قانعی با اشاره به اینکه تولید واکسن آبزیان تا کنون در کشورمان وجود نداشته است, ادامه داد: با استفاده از ”زیست فناوری“ امیدواریم در حوزه آبزیان هم تولید واکسن داشته باشیم.
وی گفت: با آزمایش بارورهای زیستی در 40 نقطه کشور, تولید, 10 درصد افزایش پیدا می کند.
آقای قانعی افزود: در حوزه مربوط به واکسن ها هم با تولید واکسن طاعون هزینه های واردات، کاهش یافت.