براساس نظرسنجیها
پیشتازی حزب محافظه کار انگلیس در انتخابات
نظرسنجی ها در انگلیس نشان می دهد بی ثباتی های ناشی از برگزيت با اين انتخابات هم به پايان نخواهد رسيد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن،
تازهترین نتیجه نظرسنجیها از پیروزی حزب حاکم محافظه کار انگلیس در انتخابات پارلمانی زود هنگام حکایت دارد.
رسانهها در انگلیس اعلام کردند نتیجه نظرسنجیهای منتشر شده از ۲۳ هزار و ۷۹۰ نفر از رای دهندگان در ۱۴۴ حوزه رای گیری در نقاط مختلف این کشور نشان میدهد حزب حاکم محافظه کار با کسب پنجاه کرسی بیشتر از دور قبل ۳۶۸ کرسی مجلس عوام انگلیس را از آن خود خواهد کرد.
براساس نتایج این نظرسنجی، حزب کارگر رقیب اصلی حزب محافظه کار با از دست دادن ۷۱ کرسی ۱۹۱ کرسی به دست خواهد آورد. بر اساس نتایج این نظر سنجی حزب ملی اسکاتلند سومین حزب بزرگ در این کشور نیز که مخالف جدایی از اتحادیه اروپا و در پی استقلال از انگلیس است در این انتخابات ۲۰ کرسی بیشتر از دوره قبل بدست میآورد. هر حزبی که بتواند اکثریت مطلق ۶۵۰ کرسی مجلس عوام را بدست اورد یعنی ۳۲۶ کرسی، ملکه رهبر ان حزب را مامور تشکیل دولت جدید خواهد کرد.
پایان رای گیری؛ آغاز شمارش آرای انتخابات
زمان رای گیری در انتخابات پارلمانی زودهنگام انگلیس که از هفت صبح دیروز در سراسر این کشور اغاز شده بود دقایقی پیش یعنی ساعت ۲۲ به وقت محلی (یک و نیم بامداد به وقت تهران) پایان یافت و کار شمارش آرای این انتخابات آغاز شده است. بنا بر اعلام کمیسیون برگزاری این انتخابات، شمارش آرا پس از پایان زمان رای گیری آغاز شده است و نتایج آن به تدریج اعلام خواهد شد.
رقابت اصلی میان دو حزب حاکم محافظه کار به رهبری بوریس جانسون و حزب کارگر به رهبری جرمی کوربین است که در بیش از یک قرن اخیر قدرت سیاسی میانشان دست به دست شده است. اگر چه نظرسنجیها از پیشتازی حزب محافظه کار حکایت دارد، اما انفعال یک چهارم جمعیت ۴۶ میلیونی واجد شرایط شرکت در انتخابات که در روز رای گیری هم تصمیم نگرفتند به نامزد کدام حزب رای دهند نظرسنجیها را به چالش کشیده است.
بوریس جانسون به چهره محبوب ترامپ و ضد اتحادیه اروپا شهره شده و جرمی کوربین به چهره ضد جنگ، حامی مردم فلسطین و مغضوب ترامپ و رژیم صهیونیستی شناخته شده است. زمان اعلام نتایج نهایی این انتخابات مشخص نشده است، اما این نتیجه تکلیف ۶۵۰ نماینده مجلس از ۶۵۰ حوزه انتخابیه را در سراسر این کشور مشخص خواهد کرد.
همچنین نتیجه این انتخابات باید سرنوشت برگزیت را نیز که تا کنون دو نخست وزیر را از اریکه قدرت به زیر کشیده و دو بار منجر به انحلال پارلمان این کشور طی دو سال اخیر شده است رقم زند. هر حزبی که نصف به علاوه یک کرسیها مجلس عوام را از ان خود کند ملکه او را مامور تشکیل دولت خواهد کرد و رهبر ان حزب نیز نخست وزیر اینده خواهد شد تا درباره امور سیاسی و قانونگذاری اقدام کند و حزبی که پس از حزب حاکم بیشترین کرسیهای مجلس عوام را در اختیار گیرد دولت سایه را تشکیل خواهد داد.
اگر هیچ حزبی نتواند اکثریت مطلق یعنی نصف بعلاوه یک کرسی مجلس عوام را از ان خود کند مجلس اصطلاحا معلق میشود و باید حزب حاکم یا حزبی که بیشترین رای را آورده با حزب دیگر برای ائتلاف یا مشارکت رایزنی کند. در انتخابات عمومی که امروز در انگلیس برگزار شد قوانین خاصی حاکم است.
رای گیری در بریتانیا در صندوقهای رای مستقر در محلات، کلیساها و مدارس، صورت میگیرد و رای دهندگان، در کنار نام نامزد مورد علاقه خود، یک ضربدر میکشند و برگ رای را در صندوق میریزند. نامزدهای انتخاباتی در بریتانیا در صورت واجد شرایط قانونی بودن، باید ۵۰۰ پوند به عنوان ودیعه بپردازند که اگر دستکم ۵ درصد از آرای مردم حوزه را به دست نیاورند، ضبط خواهد شد.
اغلب نامزدهای انتخاباتی، اعضای احزاب سیاسی این کشورند که مجلس عوام، یکی از دو مجلس این کشور را تشکیل خواهند داد. حزبی که اکثریت کرسیهای مجلس را به دست آورد، دولت ملی را تشکیل خواهد داد و کشور را اداره خواهد کرد، اما امور محلی همچون اداره مدارس و شهرداریها را دولتهای محلی در دست خواهند گرفت.
- عکس گرفتن از خود (سلفی) در درون حوزه را گیری مجاز است، اما نباید موجب علنی شدن رای خود و یا دیگران شود. افشای رای دادن و برگ رای (حتی تکمیل نشده خود یا دیگران) ممنوع است و تا ۵ هزار پوند یا شش ماه حبس در پی دارد.
- رای گیری همچون هر انتخابات دیگر، روز پنج شنبه از ساعت ۷ تا ۲۲ خواهد بود، اما نخستین بار در حدود صد سال اخیر، در ماه دسامبر برگزار میشود.
- انتخابات این دوره، زودهنگام است، زیرا قرار بود مجلسی که در پی انتخابات سال ۲۰۱۷ تشکیل شد، ۵ سال عمر کند، اما ۶ هفته پیش، دولت انگلیس نتواسنت توافقش را درباره خروج از اتحادیه اروپا، در مجلس به تصویب برساند و به همین علت، مجلس را منحل و انتخابات زودهنگام عمومی را اعلام کرد.
- در انتخابات این دوره از ۶۵۰ کرسی مجلس عوام، ۵۳۳ کرسی به انگلیس، ۴۰ کرسی به ولز، ۵۹ کرسی به اسکاتلند و ۱۸ کرسی نیز به ایرلند شمالی تعلق دارد. براساس گزارش اداره ملی آمار بریتانیا، نسبت نماینده برگزیده، به جمعیت حوزه چنین است:
- در انگلیس به ازای هر ۷۲.۲۰۰ نفر؛ در اسکاتلند به ازای هر ۶۷.۲۰۰ نفر؛ در ایرلند شمالی به ازای هر ۶۸.۳۰۰ نفر و در ولز به ازای هر ۵۶ هزار نفر.
- در این دوره از انتخابات عمومی، ۳۳۲۲ نامزد برای دستیابی به ۶۵۰ کرسی مجلس عوام، رقابت میکنند. هر نامزدی که بتواند بیشترین آرای حوزه را به دست آورد، حتی اگر نتواند نیمی از آرا را کسب کند، برنده انتخابات آن حوزه خواهد شد.
- در انتخابات عمومی و پارلمانی امسال، از ۴۶ میلیون افراد واجد شرایط رای دهی خواسته شده است تا یک نامزد را در ۶۵۰ حوزه انتخابیه به عنوان نماینده خود برگزینند. همه افراد بالاتر از ۱۸ سال، در صورت داشتن شهروندی بریتانیا، ثبت نام در انتخابات و شهروندی کشور جمهوری ایرلند یا شهروندی یکی از کشورهای همسود، میتوانند در رای گیری روز پنج شنبه شرکت کنند.
- پس از بسته شدن حوزههای رای گیری در ساعت ۲۲ پنج شنبه شب، شماری آرا آغاز میشود و معمولا از ساعت ۲ صبح روز جمعه، نخستین نتایج اعلام میشود.
- براساس نظرسنجیهای اخیر، در انتخابات این دوره در بریتانیا موضوعات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت با حدود ۶۵ درصد، بهداشت و درمان ملی با حدود ۳۰ درصد، جرایم با حدود ۲۲ درصد، اقتصاد با حدود ۱۸ درصد و مهاجرت با حدود ۱۵ درصد، در صدر مطالبات مردم قرار دارد. در دو دوره پیشین، مهاجرت و بهداشت و درمان ملی، در صدر خواستههای مردم بریتانیا قرار داشتند.
- در بریتانیا، اکنون شش گونه انتخابات برگزار میشود: انتخابات عمومی (به منظور تشکیل مجلس عوام و نیز دولت بریتانیا)، انتخابات مجالس و مجامع ملی (در اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی)، انتخابات مجلس اروپایی، انتخابات محلی (به منظور تعیین شوراهای شهری)، انتخابات برای تعیین شهردار و انتخابات با هدف تعیین کمیسیونرهای پلیس و جرم. انتخابات برخلاف اغلب کشورهای اروپایی که در روز یکشنبه برگزار میشود، به صورت سنتی در روز پنج شنبه برگزار میشود.
- در بریتانیا معمولا افراد مسن، بیش از جوانان به امور سیاسی و انتخابات، علاقه مندند. در انتخابات دوره پیشین در سال ۲۰۱۷ میلادی، ۵۹ درصد از افراد ۲۰ تا ۲۴ ساله رای دادند در حالی که ۷۷ درصد از ۶۰ تا ۶۹ سالهها رای دادند. امسال پس از این که زمان انتخابات زودهنگام اعلام شد، تا زمان پایان ثبت نام انتخابات، بیش از ۳ میلیون و یکصد هزار نفر ثبت نام کردند که حدود دو سوم آنان را افراد کمتر از ۳۵ سال و بیش از یک میلیون نفر از آنان را جوانان کمتر از ۲۵ سال تشکیل میدهند.
انتخابات انگلیس، پایان بحران یا آغازی دیگر
تازهترین نظرسنجیهای منتشر شده، حکایت از این دارد که حدود یک چهارم از چهل و شش میلیون واجد شرایط رای دادن در انتخابات انگلیس حتی روز انتخابات تصمیم نگرفتند به نامزد کدام حزب رای دهند.
گزارش خبرنگار صدا و سیما در لندن
با صداها
۱ و
۲ – شهروندان انگلیسی
افزایش کم سابقه تبلیغات گمراه کننده در انتخابات انگلیس
رسانههای انگلیس از افزایش کم سابقه تبلیغات گمراه کننده در این دوره از انتخابات پارلمانی زودهنگام در این کشور خبر دادند.
چندین رسانه در انگلیس با نقل از یک سازمان پایش اخبار در فضای مجازی اعلام کردند ۸۸ درصد تبلیغات انتخابات حزب محافظه کار در فیسبوک گمراه کننده بود.
رقیب اصلی حزب محافظه کار، حزب کارگر به رهبری جرمی کوربین است، در نتیجه این پایش اعلام شده است شاهد تبلیغات گمراه کننده انتخاباتی در حزب کارگر نبوده است.
چهار برابر شدن اهانت به نامزدهای انتخابات انگلیس
«پولی مانیتور» یک سازمان پایش فضای مجازی، میزان اهانت به نامزدهای انتخابات پارلمانی این دوره انگلیس را در مقایسه با انتخابات دو سال پیش حدود چهار برابر اعلام کرد. این سازمان اعلام کرد با رصد ۱۴۰ هزار توئیت از روز نخست تبلیغات انتخابات انگلیس به این نتیجه رسیده است.
پولی مانیتور با اشاره به اینکه تمرکز اصلی اهانتها برروی ۱۵۰ نامزد این انتخابات بود، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و رهبر حزب حاکم محافظه کار را با دریافت پنج هزار و ۴۴۴ پیام اهانت امیز رکورد دار دریافت اینگونه پیامها دانست و افزود: پس از او، جرمی کوربین با دو هزار و ۵۵۰ پیام و جوسوئینسون رهبر حزب لیبرال دموکرات با دو هزار و هفتاد پیام بیشترین پیامهای اهانت امیز را دریافت کردند.
افزایش اهانتها به نمایندگان نیز موجب شد شماری از نمایندگان پارلمان انگلیس ضمن انتقاد از تشدید اهانتها و انواع تهدید نسبت به خود و خانواده شان از شرکت در این انتتخابات صرف نظر کردند.
محرومیت شماری از دانشجویان انگلیسی از رای دادن
حدود دویست دانشجوی انگلیسی در شهر کاردیف، به علت ننوشتن شماره اتاق خود در خوابگاه دانشجویی دربرگه ثبت نام انتخاباتی، از رای دادن در انتخابات عمومی امروز، محروم شدند.
روزنامه ایندیپندنت نوشت: به دانشجویان در شهر کاردیف اطلاع نداده بودند که به علت کمبود اطلاعات درباره نشانی، نمیتوانند برگ رای دریافت کنند.
دانشجویان شهر کاردیف در منطقه ولز انگلستان، شماره اتاق خود را در خوابگاه دانشجویی، ننوشته اند و به همین علت، درخواست ثبت نام آنان در انتخابات جاری، نادیده گرفته شده است. شهرداری کاردیف اعلام کرده است، چون قادر نیست با این دانشجویان تماس بگیرد و اشکال موجود را برطرف کند، آنان نمیتوانند در انتخابات امروز شرکت کنند.
در انتخابات عمومی امروز ۳۳۲۲ نامزد با یکدیگر رقابت میکنند تا، ۶۵۰ نماینده مجلس عوام، از ۶۵۰ حوزه انتخابیه برگزیده شوند. هر حزبی که بتواند نصف به علاوه یک کرسی را از آن خود کند میتواند دولت جدید را تشکیل دهد و رهبر آن حزب هم نخست وزیر خواهد شد تا درباره امور سیاسی و قانونگذاری اقدام کند و حزبی که پس از حزب حاکم بیشترین کرسیهای مجلس عوام را در اختیار گیرد، دولت سایه را تشکیل خواهد داد.
بیشتر نامزدهای انتخاباتی، اعضای احزاب سیاسی این کشورند که مجلس عوام، یکی از دو مجلس این کشور را تشکیل خواهند داد. حزبی که اکثریت کرسیهای مجلس را به دست آورد، دولت ملی را تشکیل خواهد داد و کشور را اداره خواهد کرد، اما امور محلی همچون اداره مدارس و شهرداریها را دولتهای محلی در دست خواهند گرفت.