معاون نهاد رهبری در دانشگاهها: دانشگاه وظیفهای جز آزاداندیشی ندارد و مدافع رسیدن به موضوعات پس از تحقیق است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون فرهنگی، سیاسی نهاد رهبری در دانشگاههای سراسر کشور در دومین
حجتالاسلام صالحی افزود: هنوز با نقطه مطلوب کیفی کرسی های آزاد اندیشی فاصله داریم.
معاون فرهنگی، سیاسی نهاد رهبری در دانشگاههای سراسر کشور گفت: قید و بند آزاداندیشی جوانان کمتر از استادان است و به همین دلیل وظیفه اصلی در بحث کرسی های آزاد اندیشی بر عهده خود جوانان است.
صالحی افزود: بسیاری از موانع برگزاری کرسیهای آزاداندیشی قبل از آن که بیرونی باشد درونی است و بسیاری از موضوعات آزاداندیشی مساله محور نیست و موضوعاتی مورد مطالبه قرار میگیرد که به نتیجه نمی رسد.
وی ادامه داد: صیانت از آزاداندیشی باید به گونه ای باشد که معاندان نتوانند بر آن موج سواری کنند و خود ما باید از آن مراقبت کنیم.
معاون فرهنگی، سیاسی نهاد رهبری در دانشگاههای سراسر کشور گفت: یکی از بحرانهایی که وجود دارد شناخت و تفکیک بین آزاد اندیشی و باور به یک عقیده است یعنی ممکن است شخصی فکری را بیان و پرسشی را مطرح کند تا در مسیر اندیشه ورزی مورد تحلیل قرار گیرد ولی باور او با سوال و پرسش او متفاوت باشد.
صالحی افزود:دانشگاه همان قدر که مسوول پاسخگویی به سوالات است به شک و پرسش هم نیاز دارد و همان گونه که شهید بهشتی گفته اند: شک از آن جهت که مقدمه رسیدن به علم است مقدس است.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد هم در این جشنواره گفت: کرسی های آزاد اندیشی باید فراتر از موضوعات فرهنگی و مذهبی فعالیت کنند.
دکتر محمد کافی افزود: شعارهای انتخابی مقام معظم رهبری برای نامگذاری هر سال و توجه ایشان به اقتصاد ایجاب می کند که کرسی های آزاد اندیشی در این حوزهها هم وارد شوند.
"دومین جشنواره ملی کرسیهای آزاداندیشی" به همت معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد و همکاری معاونت، فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از عصر دیروز ۲۰آذر ماه در این شهر آغاز شده است و امروز هم در مشهد ادامه دارد.
این جشنواره شامل بخشهای گفتوگوی آزاد دانشجویی، مناظره دانشجویی، میزگرد دانشجویی، کرسی نقد و نظر و کرسی مطالبهگری است.
نخستین جشنواره ملی کرسیهای آزاداندیشی آذر ماه ۱۳۹۵ در دانشگاه علامه طباطبایی تهران برگزار شد.