گزارش سازمان ملل مشخص کرد سخنان سعودیها، اروپاییها و آمریکاییها درباره اتهام به ایران در زمینه حمله به آرامکو، فقط گمانهزنی بوده و نه ارائه اطلاعات دقیق و درست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ۲۳ شهریور امسال بود که برخی شهروندان سعودی در منطقه بقیق از شنیدن صداهایی خبر دادند. ۲۵ پرنده کوچک بر فراز قلب نفتی سعودیها پرواز میکنند و ضربهای سهمگین به بزرگترین تاسیسات نفتی جهان وارد میکند؛ حملاتی که نشان داد سامانه پدافندی آمریکایی توانایی تامین امنیت منابع حیاتی رژیم سعودی در مقابل پهپادهای یمنی را ندارد.
شوک ناشی از این انفجارها سکوت مقامات عربستانی را در پی داشت، اما بلافاصله رئیس جمهور آمریکا در توئیتی پای ایران را به این حمله میکشاند و وزیر خارجه اش در ادامه سیاستهای ضد ایرانی، کشورمان را به این حمله متهم میکند. اما بلافاصله جنبش انصارالله یمن، این حمله را تایید و آن را پاسخی به حمل ۱۵۰۰ روزه سعودیها و شهادت بیش از ۴۰ هزار یمنی میداند. رسانههای آمریکایی در این هیاهو از تماسهای اضطراری میان ترامپ و سران عربستان سعودی خبر میدهند تا آنجا که وزیر امور خارجه آمریکا در سفری ضرب الاجلی در آن هنگام برای تشکیل ائتلاف و روابط دیپلماتیک راهی ریاض میشود.
رسانههای فارسی زبان در همراهی مقامات و رسانههای آمریکایی نوک فلش پیکان و حملات را به سمت ایران میگیرند و ایران اتهامات وارده را رد میکند و اکنون پس از گذشت سه ماه از تناقض گوییهای سران کاخ سفید و اتهامات سعودیها از حمله تا عقب نشینی در حادثه آرامکو.
خبرگزاری رویترز در روز گذشته با انتشار گزارشی به نقل از دبیر کل سازمان ملل به صراحت میگوید این سازمان اعلام کرده است نمیتواند ایرانی بودن پهپادها و موشکهای مورد استفاده در حمله به آرامکو را تایید کند. به نظر میرسد هر چند آمریکاییها و سعودیها تلاش کردند در این سه ماه با جعل سند و مدرک سازی بتوانند پروندهای در این خصوص برای ایران باز کنند با گزارش سازمان ملل مشخص شد سخنان سعودیها، اروپاییها و آمریکاییها فقط گمانه زنی بوده و نه ارائه اطلاعات دقیق و درست.