۷۷۰ موردطرح تحقیقاتی -علمی دربخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری اجرا شد.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان با اشاره به نقش پژوهش در حوزه کشاورزی گفت: تاکنون ۷۷۰ مورد طرح تحقیقاتی و علمی در بخش کشاورزی استان اجرا شده است
حسن جهانبازی با اشاره به راهاندازی مرکز پایلوت کشت گیاهان دارویی استان گفت: برای توسعه و ترویج فرهنگ کشت گیاهان دارویی، مرکز کشت این نوع گیاهان در دیگر شهرستانها نیز زیر نظر مرکز تحقیقات کشاورزی استان راهاندازی شده است.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان، نظارت بر تولید بذر سالم و صدور گواهی برای این محصولات را از دیگر وظایف مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اعلام کرد و افزود: در سال جاری شاخص کار بر تولید 2 هزار و ۳۰۰ تن بذر سیب زمینی و ۴۰۰ هزار اصله نهال توسط کارشناسان این مرکز نظارت و گواهی سلامت و اصلاح صادر کرده است .
جهانبازی ،از برگزاری آموزش تخصصی و ترویجی برای بیش از ۱۲ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری در یک سال گذشته خبر داد و گفت: با تمهیدات اندیشیده شده در در یک زمانبندی مشخص، همه ۶۶ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی با آموزش لازم کاشت، داشت و برداشت آشنا خواهند شد.
وی، از اجرای موفقیتآمیز طرح ترکیب ژنتیکی ۵ هزار راس دام سبک از چند سال پیش در این استان خبر داد و گفت: طرح ترکیب ژنتیکی دام سبک از 3 سال قبل به صورت آزمایشی اجرا شده که اینک توان تولید سالانه ۱۰ هزار راس دام در این طرح فراهم است.
جهانبازی تصریح کرد: طرح اصلاح نژاد دامی با استفاده از نژادهای پرتولید و با هدف افزایش تولید گوشت با کیفیت و کاهش چربی در این منطقه انجام می شود.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تصریح کرد: طرح اصلاح نژاد دامی با استفاده از نژادهای پرتولید و با هدف افزایش تولید گوشت با کیفیت و کاهش چربی در این منطقه انجام می شود.
به گفته وی ،طرح ترکیب ژنتیکی گوسفند نژاد «لری» و «بختیاری» با نژاد «رومانف» در این استان، میزان دوقلوزایی گوسفندان افزایش مییابد.
وی افزود :افزایش بهرهوری دامها باعث اقتصادی شدن تولید و افزایش درآمد دامداران میشود که یکی از راههای افزایش بهرهوری، استفاده از روشهای نوین پرورش و اصلاح نژاد دام است.
جهانبازی افزود: افزایش۱۵درصدی تولیدگوشت قرمز درراستای قانون افزایش بهره وری در واحدهای تولیدی و حذف دامهای کم بازده سبک در مراتع از دیگر مزیتهای این طرح است.
چهارمحال وبختیاری باتولیدسالانه یک میلیون و۵۰۰ هزارتن محصولات کشاورزی ، دامی شیلات و عسل و داشتن 2میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین عشایری،روستایی و صنعتی به عنوان قطب کشاورزی و دامپروری کشور محسوب میشود