یکی از دانش آموختگان مشمول طرح بهره مندی دانش آموختگان برترِدانشگاهی مطالعه تنوع فیلوژنتیکی باکتریهای خاکهای آلوده به نفت و بررسی توانایی جنسهای باکتریهای مختلف در تجزیه ترکیبات هیدروکربنی را در طرح خود بررسی میکند.
وی خاطرنشان کرد: در این مطالعه بررسی ۱۴۷ جدایه بدست آمده از خاکهای آلوده ۴ منطقه پالایشگاهی مهم کشور از نظر صفات توان تجزیه، میزان تولید بیوسورفکتانت و میزان فعالیت آنزیمی مورد بررسی قرار گرفتند که از میان آنها ۲۵ جدایه برتر برای بررسیهای بیشتر و سلکسیون انتخاب شدند که براساس نتایج بدست آمده از این مرحله ۱۰ جدایه حاثز شرایط شناخته شدند که عمدتا به جنسهای سودوموناس و باسیلوس متعلق بودند.
عبادی تصریح کرد: در ادامه سه مخلوط میکروبی از جدایههای برتر تهیه شد و بررسی توان تجزیه کنندگی آنها نشان داد مخلوط ایجاد شده توانایی تجزیه بیش از ۵۱ درصد از آلایندههای نفتی را دارد. براساس بررسیهای انجام شده مشخص شد که توان مخلوطهای میکروبی در تجزیه آلایندههای نفتی نسبت به تک جدایه ها بیشتر است. در ضمن برهمکنش بین جدایههای تشکیل دهنده مخلوط میکروبی تاثیر بسزایی در افزایش یا کاهش توان تجزیه کنندگی آن دارد، باید در اجرای فرآیند پالایش میکروبی، مکانهای آلوده مد نظر قرار گیرد.