مصرف سم در بخش کشاورزی استان مرکزی کمتر از میانگین کشوری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت : میزان مصرف سموم برای تولید محصولات کشاورزی در واحد سطح استان را 250 گرم کمتر از میانگین کشوری برآورد کرد .
مجدآبادی افزود: سرانه مصرف سموم در استان به ازای هر هکتار 500 گرم ماده موثر و در کشور 700 تا 750 گرم است.
او گفت: توقف سه تا چهار ماهه فعالیتهای کشاورزی در استان به دلیل فصل سرما و بالا بودن کشت محصولات دیم نسبت به آبی در اراضی کشاورزی از جمله مهمترین عوامل کاهش مصرف سم در این بخش است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در ادامه بی اطلاعی از میزان و سوء مصرف را از جمله مهمترین عوامل افزایش استفاده از سموم در تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: افزایش مصرف سموم در محصولات کشاورزی، سوختگی و کاهش تولید را به همراه داشته و نیاز است کشاورزان برای استفاده از آنها نظرات کارشناسی را لحاظ کنند.
مجدآبادی گفت: 2 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی سالانه در استان مرکزی تولید می شود که 400 هزار تن آن محصول گندم بوده و تا ۲ ماه پیش از برداشت این محصول، از هیچگونه سمی استفاده نمیشود.
او افزود: 70 تا 80 درصد سموم استفاده شده در محصولات کشاورزی استان مرکزی نیز کم خطر و بدون خطر است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی میزان استفاده از سموم در بخش کشاورزی کشور را یک پنجم کشورهای اروپایی و یک سوم دنیا دانست و گفت: بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی وجود مقداری سم در محصولات کشاورزی مجاز بوده و تاکنون آزمایش مستندی مبنی بر وجود سموم بالا در محصولات کشاورزی استان مرکزی گزارش و مشاهده نشده است.
مجدآبادی افزود: نیاز است در صورت مشاهده وجود سموم بیش از حد استاندارد در محصولات کشاورزی استان، نام مزرعه و گلخانه برای برخورد به سازمان جهادکشاورزی اعلام شود.
او نبود بازار برای محصولات ارگانیک را از جمله مهمترین مشکلات این حوزه عنوان کرد و گفت: قیمت تمام شده این محصولات به دلیل عدم استفاده از سموم کشاورزی و کاهش تولید نسبت به سایر تولیدات، بیشتر بوده و نیاز است با فرهنگسازی زمینه استفاده و ایجاد بازار آنها را در کشور و استان فراهم شود.