به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما, روزنامه واشنگتن پست نوشت: فرماندهان عالی رتبه نظامی و سیاسی آمریکا, در اطلاع رسانی از روند جنگ در افغانستان, سعی می کردند همه چیز را مناسب جلوه دهند حال آنکه می دانستند این سخنان, به دور از واقعیت است اما باز هم سعی می کردند آن بخش از دلایلی را که ثابت می کرد پیروزی در این جنگ ممکن نیست, مخفی نگه دارند.
این اسناد همچنین انتقادات صدها مقام مسئول آمریکایی از اتفاقات در افغانستان و چگونگی فرو افتادن آمریکا در جنگ این کشور را افشا می کنند.
روزنامه آمریکایی به بخشی از کوتاهی های آمریکا در جنگ افغانستان که تا به امروز هم ادامه دارد اشاره و تاکید کرد, روسایی چون جرج بوش, باراک اوباما و دونالد ترامپ به همراه فرماندهان نظامی وابسته, به وعده هایشان برای پیروزی در نبرد افغانستان وفا نکرده اند.
در همین حال شبکه تلویزیونی الجزیره نیز درباره همین موضوع گزارش داد شهروندان آمریکایی در طول ۱۸ سال گذشته قربانی فریبکاری مقامات این کشور درباره پیروزی در جنگ افغانستان بوده اند.
مجری شبکه الجزیره گفت: جنگ افغانستان در واقع یک جنگ نیست، بلکه متشکل از جنگهای نظامی، سیاسی و رسانهای است. با گذشت ۱۸ سال، در آمریکا اسنادی فاش شد که نشان میدهد شهروندان این کشور، قربانی فریب گسترده از سوی دولتهای مختلف آمریکا از زمان سرنگونی حکومت طالبان در افغانستان بوده اند.
ناصر الحسینی خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در واشنگتن، گفت: ۱۸ سال پیش حملات مشهور یازدهم سپتامبر در نیویورک و واشنگتن رخ داد. پس از آن، سرخوشی پیروزی آمریکا در جنگ افغانستان برای گرفتن انتقام از طالبان و القاعده ایجاد شد. اما مدارکی که روزنامه واشنگتن پست فاش کرد نشان میدهد روایت پیروزی و پیشروی میدانی که مقامات سیاسی و فرماندهان نظامی آمریکایی تکرار میکردند، خلاف واقع بوده است. این روزنامه میگوید مقامات آمریکایی افکار عمومی کشور خود را فریب دادند. واشنگتن پست میگوید این سیاست از دوره جرج بوش پسر تا دوره باراک اوباما ادامه داشت. فریب افکار عمومی آمریکا درباره پیروزی و تحقق اهداف در افغانستان و پیشروی میدانی در این کشور، به عمد صورت گرفت. واشنگتن پست با استناد به صدها سند تاکید کرد دولتهای قبلی آمریکا در جنگ افغانستان سردرگم شده بودند و به علت ابهام در موضع سیاستمداران در واشنگتن، برای فرماندهان نظامی آمریکا در صحنه میدانی، هرگز اهداف جنگ، روشن نشد. این روزنامه به سخنان فرماندهان نظامی آمریکا استناد میکند که از مقامات سیاسی درباره هویت دشمن سوال میکردند که آیا القاعده یا طالبان است؟ اما این فرماندهان نظامی هرگز نتوانستند پاسخ این سوال خود را دریافت کنند.
شهروندان آمریکا، قربانی فریب گسترده از سوی دولتهای مختلف آمریکا از زمان سرنگونی حکومت طالبان در افغانستان بوده اند.
در ادامه این گزارش آمده است: دیگر مقامات نظامی که در دولتهای جرج بوش پسر و باراک اوباما در کاخ سفید حضور داشتند، اذعان کردند هیچ ایدهای از اهداف جنگ در افغانستان یا انگیزههای راهبردی از آن، نداشتند. به نوشته واشنگتن پست، بسیاری از مقامات سابق آمریکایی، کنگره، پنتاگون و وزارت امور خارجه این کشور را در این باره سرزنش میکنند. این منابع اذعان میکنند که طرح عملیات، ناقص و اشتباه بود و واشنگتن که میلیاردها دلار برای تشکیل یک کشور پیشرفته در افغانستان هزینه کرد، در عملی کردن این ماموریت شکست خورد. آمریکا همچنین تلفات سنگینی در افغانستان داشته که به دو هزار کشته و بیش از ۲۰ هزار مجروح میرسد. واشنگتن پست به این موضوع اشاره کرد که این اسناد نشان داد آمریکا از سال ۲۰۰۱ تاکنون دستکم ۹۰۰ میلیارد دلار در افغانستان هزینه کرده است.