اطلاعات درز کرده از تلاش راست گرایان افراطی آمریکا همراه با سیاستمدارانش برای شکل دهی افکار عمومی در انگليس حکایت دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، انگلیس در حالی به حساسترین انتخابات دهههای اخیرش نزدیک شده است که اطلاعات درز کرده از تلاش راست گرایان افراطی آمریکا همراه با سیاستمدارانش برای شکل دهی افکار عمومی حکایت دارد.
چندی پیش روزنامه گاردین نوشت شماری از ثروتمندان راستگرای آمریکایی، با دادن پول به دانشگاه ها، موسسات و اندیشکدههای بریتانیایی، افکار و سیاستهای سرمایه داری، نژادپرستانه و جنگ افروزانه پولداران آمریکایی را به پیش میبرند. از فعالان بریتانیایی پرسیدیم آیا دخالت آمریکا در امور سیاسی بریتانیا، نگران کننده است؟
یک کارشناس سیاسی در این باره گفت: البته که نگران کننده است. مشکل این است که عده قلیلی از افراد که ثروت چند میلیاردی در جهان دارند که، معادل ثروت نیمی از جمعیت دنیاست، علاقه مندند امور سیاسی را هم در دست بگیرند.
لیندزی جرمن افزود: مثلا میگویند ما باید سلاح هستهای داشته باشیم، ما باید نظامی گری را گسترش دهیم، ما باید به کشورهایی همچون عربستان سعودی اسلحه بفروشیم. اینها سیاستهای همان میلیاردرهاست. میزان دخالت این ثروتمندان در امور سیاسی بریتانیا، بسیار بسیار خطرناک شده است.
دامنه نفوذ و اثرگذاری پولهای آمریکایی اکنون ابعاد گستردهای یافته است. استیوارت ریچاردسون فعال سیاسی از شهر بیرمنگهام انگلیس در این باره میگوید: ثروتمندان راستگرای آمریکایی اغلب در رسانههایی همچون بی بی سی و اسکای نیوز مصاحبه میکنند و علاوه بر اندیشکدهها و موسسات، رسانههای بریتانیایی را هم تسخیر کرده اند.
وی افزود: این اندیشکدهها و نهادها از پول میلیاردرهای راستگرای آمریکایی استفاده میکنند تا موضوعات مورد نظر آنان را منتشر کنند و افکار عمومی را در جهتی که تامین کننده منافع آنان است شکل دهند.
کارشناسان و شماری از سیاستمداران انگلیسی معتقدند پیشینه دخالت دلار آمریکایی در سیاست بریتانیایی، دراز است.
جان ریس تحلیل گر مسائل سیاسی در انگلیس با ابراز نگرانی از دخالتهای امریکا در امور انگلیس آن را پدیدهای جدید ندانست و گفت: راستگرایان افراطی امروز در سراسر جهان، مشغول سازماندهی اند به گونهای که در گذشته، این میزان سازماندهی و برنامه ریزی، سابقه نداشته است.
وی افزود: ثروتمندان راستگرای آمریکایی اکنون بر فعالیت خود در بریتانیا، به منظور شستشوی اذهان مردم و جهت دادن به آرای آنان، افزوده اند که این اقدام، ضد دموکراسی است.
این سیاستمدار انگلیسی گفت: نمیتوان پذیرفت که میلیاردرهای راستگرای آمریکایی، چون پول دارند بتوانند صدای مردم را خفه کنند و یا در جهت منافع خود آن را شکل دهند.
موسسه بین المللی برای مطالعات راهبردی که دفتر مرکزی اش در لندن است، یکی از مراکز متهم به دروغ پراکنی آمریکاییها و انگلیسیها ست که در پوشش و نام اندیشکده مشغول است.
نشریه "نیواسکاتس من" نوشت نویسندگان "پرونده فریبکارانه" این اندیشکده، دوباره دست به کار شده اند. این نشریه نوشت موسسه بین المللی برای مطالعات راهبردی که پیش از این با انتشار گزارشهایی دروغین درباره سلاحهای کشتار جمعی صدام، جنگ را بر عراق تحمیل کرد، به دروغ مدعی شده است که شبه نظامیان فارک را ونزوئلا و اکوادور حمایت میکنند.
صاحب نظران معتقدند اغلب کارشناسان این موسسه را دیپلماتهای پیشین آمریکایی و انگلیسی و نیز شماری از افراد راست افراطی تشکیل میدهند که ماه آبان در گزارشی مدعی شدند ایران در خاورمیانه دست برتر را دارد تا بدین وسیله، آمریکا و متحدانش را بر ارتباطات منطقهای و دفاع موشکی ایران، متمرکز سازند.