هفته پژوهش از ۲۳ آذر آغاز میشود و هر یک از روزهای هفته پژوهش و فناوری عنوان مشخصی دارد و شعار امسال این هفته «پژوهش اثربخش، فناوری ارزشآفرین و رونق تولید» است.
وی با اشاره به اسامی روزهای هفته پژوهش در سال ۹۸ ادامه داد: روز شنبه ۲۳ آذر که با عنوان روز پژوهش و فناوری، مدرسه، دانشگاه و جامعه نامگذاری شده است؛ زنگ پژوهش با حضور وزرای علوم تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش در دبیرستان پسرانه فرهنگ منطقه ۲ تهران برگزار میشود و همچنین به مناسبت هفته پژوهش مدارس این امکان را دارند تا با هماهنگی دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری؛ دانشآموزان را با این فضا بیشتر آشنا کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: روز یکشنبه ۲۴ آذر دومین روز از هفته پژوهش با عنوان پژوهش، فناوری و توسعه ملی با رویکرد اجرای برنامه توسط دستگاههای اجرایی نامگذاری شده است.
آقای برومند با اشاره به روز سوم افزود: روز دوشنبه ۲۵ آذر با عنوان گام دوم در پژوهش و فناوری انتخاب شده است و دستگاههای اجرایی با رویکرد بیانیه گام دوم برنامههایی را اجرا میکنند.
وی با بیان اینکه روز سه شنبه ۲۶ آذر به پژوهش و فناوری و رونق تولید اختصاص دارد گفت: در این روز بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار افتتاح میشود و همچنین از پژوهشگران، کارفرمایان و ایدههای برتر در حاشیه این نمایشگاه تجلیل میشود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری درباره سایر روزهای هفته پژوهش گفت: روز چهارشنبه ۲۷ آذر با عنوان پژوهش، فناوری و اثربخشی اجتماعی و روز پنجشنبه ۲۸ آذر نیز با شعار پژوهش، فناوری و مشارکت ملی نام گرفته است؛ ضمن اینکه نمایشگاه تا پایان هفته پژوهش و فناری دایر خواهد بود.
آقای برومند با اشاره به بودجه سال ۹۸ پارکهای علم و فناوری افزود: رقم بودجه پارکهای علم و فناوری امسال به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
وی با اشاره به عملکرد سال ۹۷ در حوزه پژوهش گفت: پارسال فروش شرکتهای دانش بنیان به ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید و به صادرات ۶۲ میلیون دلاری در سال ۹۷ دست یافتیم.
وی همچنین افزود: رقم قرارداد دانشگاهها با صنعت در سال ۹۷ دو برابر شد و به هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان رسید.
وی با بیان اینکه ۷ هزار و ۸۶۴ واحد فناور در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد مستقر شدند، افزود: همچنین هزار و ۶۲۵ واحد مجوز دانش بنیانی دریافت و این شرکتها برای ۵۶ هزار نفر اشتغال ایجاد کردند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: ۸۰ درصد افراد شاغل در این شرکتها مدرک کارشناسی به بالا و ۲۷ درصد افراد مدرک دکتری و کارشناسی ارشد دارند.
آقای برومند همچنین افزود: توسعه پارکهای علم و فناوری، سه پارک علم و فناوری بودجه مستقل از بودجه ۹۸ دریافت کردند و در کل، بودجه پارکها ۷۵ تا ۸۰ درصد افزایش یافت.
وی افزود: دانشگاههای هرمزگان، شیراز، قزوین، ساری و کاشان اراضی خود را در اختیار پارکها قرار دادند و برخی از دانشگاهها هم در حال آماده سازی زمین برای استقرار پارکها هستند.
آقای برومند همچنین با تأکید بر انتشار حدود ۶۰ هزار مقاله محققان ایران در اسکوپوس گفت: رتبه ایران در پایگاه اسکوپوس ۱۶ است و یک و ۹ دهم درصد تولید علم جهان در اختیار محققان ایرانی است که شاهد ارتقاء جایگاه علمی ایران در سطح جهان هستیم.
وی ادامه داد: تعداد مقالات منتشر شده ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی در اسکوپوس، ۵۹ هزار و ۹۵۱ مقاله است.
آقای برومند درباره طرح رصد اشتغال دانش آموختگان که پارسال با همکاری مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی انجام داد، گفت: دانش آموختگان کارشناسی ارشد و دکتری در دستگاهها بهتر جذب شدند و ۸۰ دانشگاه در این طرح شرکت کردند.