رئیس کمیته ملی توسعه ورزش و فعالیت بدنی کودکان گفت: به طور معمول کودکان باید روزانه ۱۸۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشند که از این مدت ۶۰ دقیقه آن با شدت بالا انجام شود.
آقای صالح رفیعی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: فعالیتهای بدنی اساس تمرینهای پایه ورزشی را در آینده برای افراد تشکیل میدهند، با توجه به تاثیر بالای ورزش در سلامتی افراد باید در راستای توسعه مهارتهای حرکتی کودکان قرار بگیرد.
جامعه سواد حرکتی میخواهد
وی گفت: در دنیا سواد حرکتی و یا همان سواد بدنی یکی از مهمترین مفهومهایی است که برای ارتقاء و توسعه آن تحقیقات زیادی انجام شده و میشود. باید برخی فعالیت و مهارتهای ورزشی پایه را از سنین خاص مثلا ۳ تا هفت سال که به زمان طلایی کودک معروف هستند آموزش دهیم، چرا که کودکان به خوبی در این برهه زمانی مهارتهای مقدماتی را میآموزند پس مادران، آموزگاران، و مربیان باید شرایط را برابر تکرار مهارتهای خاص کودکان فراهم کنند.
رئیس کمیته ملی توسعه ورزش و فعالیت بدنی کودکان تصریح کرد: این مهارتها دسته بندی مختلفی دارد مثل مهارتهای تعادلی یا کنترلی، جا به جایی، دویدنهای درست، پرتاب کردنها و تمامی این موارد مهارتهای اساسی هستند و انجام آن برای بهبود شرایط جسمانی کودک لازم و ضروری است از طرفی هم میتوان در هر فضایی آن را به بهترین شکل انجام داد.
کودک نیاز به دویدن دارد
رفیعی افزود: خانوادهها باید ذخایر حرکتی کودکان خود را در محیطهای مختلف افزایش دهند حال میتوان بخشی از آن را در محیط محدود خانه، و بخشی را در پارک یا فضاهای استاندارد دیگر انجام دهند.
وی گفت: بطور کلی برای رسیدن به این هدف متعالی یکی از راههای فراهم کردن مراحل رشدی و حرکتی کودکان استفاده از فضاهای خارج از منزل است، باید کودک را در فضاهایی قرار داد که براحتی بدود و پرتاب کند اگر این فضا در اختیار آنها قرار نگیرد احتمال این که نتوانند به سطح پیشرفتهای از مهارت برسند وجود دارد و حتی این احتمال وجود دارد که کودک در مهارتهای ورزشی و فعالیتهای بدنی آینده موفقیتهای کمتری را به دست آورد و یا حتی ورزش را ترک کند.
فرهنگسازی در جامعه از ضرورت هاست
رئیس کمیته ملی توسعه ورزش و فعالیت بدنی کودکان افزود: در بحث کودک و آمادگی جسمانی اش نکات مهم زیادی وجود دارد، فعالیتهای پیش از دبستان به آمادگی حرکتی آنها کمک میکند و علاوه بر این که اساس مهارتهای زندگی شان را میسازد، اساس مهارتهای ورزشی شان را هم تامین میکند. اگر میخواهیم جامعه سالمی داشته باشیم باید به فعالیت بدنی اهمیت دهیم و فرهنگ ورزش، بازی و فعالیتی بدنی در سنین پایین را در کشور نهادینه کنیم.
کودکان نیازمند اعتماد به نفس حرکتی هستند
رفیعی یادآورشد: اگر یک کودک بتواند در جریان بازیها تعادل حرکتی اش را روی یک صفحه ناپایدار حفظ کند اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکند و انگیزه اش برای حل چالشهای بعدی تا حد زیادی بالا میرود و کمک میکند تا در فعالیتهای بعدی با اعتماد به نفس بیشتر و بدنی آمادهتر ظاهر شود.
استقبال کودکان از زندگی فعال و سالم
وی گفت: اگر با انجام بازی و ورزش اصولی مهارتهای جسمانی کودکان بالا رود آنها زندگی سالم و فعالی خواهند داشت.