به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ پایگاه اینترنتی نشریه بیزنس اینسایدر نوشت: گروهی متشکل از ۳۵۰ پزشک و متخصص بهداشت روان روز پنج شنبه با امضای طوماری به کنگره عنوان کردند سلامت روان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در بحبوبه تحقیقات درباره استیضاح وی به سرعت رو به وخامت است.
دکتر بندی لی از روانپزشکان دانشگاه ییل، جرالد پست تحلیلگر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا "سیا " در امور خصوصیات رفتاری و روانی، جان زینر از روانپزشکان دانشگاه جرج واشنگتن در بیانیهای در ضمیمه این طومار نوشتند: «ما اینک این موضوع را (سلامت روان ترامپ) مطرح میکنیم چرا که اطمینان داریم با نزدیک شدن زمان استیضاح احتمالی، دونالد ترامپ با احتمال خطرناکتر شدن و تبدیل شدن به تهدیدی برای امنیت کشور روبرو است.»
آنها همچنین در این بیانیه نوشتند: «عدم نظارت یا درک جنبههای روانی اسیتضاح ترامپ و یا جدی نگرفتن آنها میتواند منجر به نتایج فاجعه آمیزی شود.»
نشریه ایندیپندنت انگلیس در واقع نخستین رسانهای بود که موضوع این طومار را گزارش داد.
آنها جنبههای رفتاری ترامپ که آنها را ترغیب به نوشتن چنین طوماری کرد به این شرح برشمردند: آن چه که دونالد ترامپ را بسیار خطرناک میکند، شکنندگی احساس ارزشمندی وی است. برای وی هر انتقاد جزئی به عنوان تحقیر و یا خوار شدن تعبیر میشود. وی برای غلبه بر این احساس پوچی و خلاء با خشم بر آمده از خود شیفتگی واکنش نشان میدهد.
آنها در بیانیه خود همچنین به این موضوع اشاره کردند که وی قادر نیست مسئولیت اشتباهات، خطاها یا ناکامیهای خود را برعهده گیرد. وی این نقیصه را دارد که با قرار گرفتن در چنین وضعیتی، دیگران را مسئول میداند و به منبعی که موجب تحقیر وی شده است، حمله میکند. این حملات ناشی از خشم همراه با خودشیفتگی میتواند بی رحمانه و مخرب باشد.
دکتر بندی لی روانپزشک دانشگاه ییل جمعه در ایمیلی به بیزنس اینسایدر گفت: شمار امضاء کنندگان این طومار به ۷۷۳ نفر افزایش یافته است.
وی در ادامه گفت: آماده است با دو نفر از روانپزشکان با قانونگذاران آمریکایی درباره تاثیر استیضاح بر سلامت روان دونالد ترامپ گفتگو و رایزنی کند.
این افراد همچنین نوشتند: «ما از کنگره آمریکا میخواهیم تا این نشانههای خطر را جدی بگیرند و مانع از تکانهها و هیجانات مخرب وی شوند.»
آنها در ادامه یادآور شدند: «ما و شماری دیگر برای ارائه توصیههای مهم در این خصوص و نیز آگاه کردن عموم به طوری که بتوانیم امنیت جمعی مان را به حداکثر برسانیم، در دسترس هستیم.»
دکتر بندی لی اولین بار نگرانی خود را درباره سلامت روان دونالد ترامپ پس از به قدرت رسیدن وی در ژانویه ۲۰۱۷ ابراز کرد.
این اقدام جنجال برانگیز بود و برخیها گفتند که این اقدام در واقع نقض قانون موسوم به " گلد واتر" -Goldwater - انجمن روانپزشکان آمریکا (APA) است که بر اساس آن روانشناسان نباید اظهار نظرات علنی درباره سلامت روانی شخصیتهای دولتی را تا زمانی که آنها شخصا این مقامات را معاینه نکرده اند، ارائه دهند.
به نظر نمیرسد که هیچ یک از این سه روانپزشک شخصا دونالد ترامپ را معاینه کرده باشند.
این قانون " گلد واتر" پس از مقاله جنجال برانگیز مجله فکت در سال ۱۹۶۴ تصویب شد که در آن برخی روانپزشکان ادعاهایی را مطرح کردند مبنی بر این که بری گلد واتر از نامزدهای جمهوریخواه ریاست جمهوری به لحاظ روانی برای ریاست جمهوری مناسب نیست.
بندی لی در ادامه به نشریه بیزنس اینسایدر گفت:: «آنها قوانین روانپزشکی را نقض نمیکنند چرا که در یکی از بندهای این قوانین آمده است روانپزشکان باید به عموم مردم در زمان مواجهه با پرسشی درباره یک مقام دولتی آگاهی بدهند تا به این ترتیب ما بتوانیم جامعه و سلامت عمومی را بهبود بخشیم.»
وی در ادامه گفت: همان طور که در قانون گلدواتر ذکر شده است، ما همچنین باید به بیانیه ژنو که ۲۵ سال قبل از سوی انجمن پزشکی جهانی ارائه شد، مراجعه کنیم که به روانپزشکان اختیار مطرح کردن موضعی را در صورت وجود دلایل بشردوستانه برای آن میدهد. این بیانیه در واقع در پاسخ به تجربه نازیسم ایجاد شد.
در کتابی که اخیرا منتشر شد نیز یکی از مقامات ناشناس دولت دونالد ترامپ اعلام میکند که کارکنان کاخ سفید درباره وضعیت سلامت روان رییس جمهور نگران بودند و گفت: وی عدم تعادل، عادت به تهمت زدن، آشفتگی، به آسانی از کوره در رفتن و مشکل در کنار هم قرار دادن اطلاعات دارد.
بندی لی به ایندیپندنت گفته است که انتظار داشت جمهوریخواهان این نامه را رد کنند، اما وی تاکید دارد که این موضوع بر اساس مشاهدات و شرح رفتار ترامپ است.