رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: ۱۵ هزار و ۶۱۸ داوطلب برای انتخابات مجلس یازدهم نامنویسی کردهاند.
۸۵ درصد داوطلبان انتخابات مجلس مرد هستند
وی گفت: حدود ۸۵ درصد داوطلبان نامنویسی شده برای انتخابات مجلس یازدهم مردان و حدود ۱۵ درصد خانمها هستند.
رئیس ستاد انتخابات کشور افزود: باتوجه به اینکه براساس قانون باید قبل از ساعت ۲۴ نام نویسی تمام میشد، ۵۲۷ نفر از داوطلبان که در ستاد باقی مانده بودند، دستی فرمها را پر کردند و اگر ثبت نامشان نهایی شود، شمار نهایی ثبت نام کنندگان به ۱۶ هزار و ۱۴۵ هزار نفر افزایش مییابد.
وی درباره میانگین سنی نام نویسان در انتخابات مجلس، گفت: سه هزار و ۲۰۹ داوطلب ۳۶ تا ۴۰ ساله، ۲هزار و ۸۳۷ داوطلب از ۴۱ تا ۴۵ساله و تعداد داوطلبان ۷۱ تا ۷۵ ساله نیز ۶۱ نفر هستند.
آقای عرف افزود: بیشترین گروه شغلی ثبت نام کننده در انتخابات مجلس نیز کارمندان هستند که تعداد آنها به ۵ هزار و ۴۶۴ نفر میرسد و کمترین گروه شغلی شرکت کننده نیز نظامیها با ۹۰ داوطلب هستند.
رئیس ستاد انتخابات کشور، گفت: شمار ایثارگران نیز ۲۶ درصد برابر با ۴ هزار و ۱۰۱ نفر و نمایندگان ادوار مجلس هم ۴درصد برابر با ۶۳۳ داوطلب است و تعداد افرادی هم که قبلاً داوطلب شده بودند حدودا ۲۳ درصد برابر با ۳ هزار و ۵۳۳ نفر است.
آقای عرف افزود: نمایندگان کنونی مجلس هم که در یازدهمین دوره انتخابات مجلس ثبت نام کرده اند ۲ درصد کل داوطلبان را تشکیل میدهند و تعدادشان برابر با ۲۴۸نفر است.
هیئتهای اجرایی حوزههای انتخابیه تشکیل شده است
رئیس ستاد انتخابات کشور، گفت: هیئتهای اجرایی همه حوزههای انتخابیه تشکیل شده اند و بعد از طی مراحل قطعی نام نویسی و استعلام مراجع چهارگانه، فرایند بررسی صلاحیتها آغاز میشود.
عرف درباره زمان اعلام احراز صلاحیتها افزود: از امروز و بعد از رسیدگی هیئتهای اجرایی و استعلام از مراجع چهارگانه، معتمدان، فرمانداران، استانداران و روسای ثبت احوال در مدت ۱۰روز به همه مدارک و استعلامها رسیدگی میشود و سپس اسامی افراد تایید صلاحیت شده اعلام میشود.
وی گفت: در دو بازه زمانی ۲۰روزه پروندهها بررسی و به اعتراضها و شکایتها رسیدگی میکنیم و کل مراحل رسیدگی به اعتراضها و احراز صلاحیتها، در مجموع ۵۰روز طول خواهد کشید.
رئیس ستادانتخابات کشور، ادامه داد: تاکنون تعداد نام نویسان در انتخابات میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان هم به ۸۱نفر رسیده است.
عرف افزود: نام نویسی داوطلبان انتخابات دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری تا ۲۱ آذر ادامه دارد.
رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین درباره میزان تحصیلات داوطلبان نام نویسی شده در انتخابات مجلس یازدهم ادامه داد: بیشترین درصد مربوط به دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد با ۱۲هزار و ۴نفر بود و کمترین درصد نیز مربوط به حدود ۶۸۰نفر با تحصیلات حوزوی است.
وی گفت: تعداد افراد ثبت نام کننده در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی نسبت به دوره گذشته حدود ۲۹ درصد افزایش داشته است.
آقای عرف افزود: در مدت نام نویسی، هر روز تعداد آمار ثبت نام کنندگان نسبت به بازه زمانی مشابه دوره گذشته افزایش داشت و تنها روز جمعه شاهد کاهش آمار نام نویسان بودیم، اما روز بعد از آن یعنی شنبه شاهد مراجعه و نام نویسی ۵ هزار و ۵۰۰ نفر بودیم.
نامنویسی ۳ هزار و ۶۸۰ داوطلب انتخابات مجلس در تهران
رئیس ستاد انتخابات استان تهران، گفت: ۳ هزار و ۶۸۰ نفر در مجموع، در حوزههای ششگانه استان تهران، داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شده اند.
حسن بیگی درباره آخرین آمار نام نویسی داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، افزود: از این تعداد ۸۳ درصد را آقایان و ۱۷ درصد را زنان تشکیل میدهند.
وی به تفکیک نام نویسی در حوزههای ششگانه تهران پرداخت و گفت: از این تعداد سه هزار و ۲۹۳ نفر در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس ثبت نام کرده اند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران، ادامه داد: در حوزه انتخابیه شهریار، قدس و ملارد ۱۰۵ نفر، پاکدشت ۳۱ نفر، دماوند و فیروزکوه ۷۷ داوطلب، رباط کریم و بهارستان ۱۰۱ نفر و ورامین، قرچک و پیشوا ۵۲ نفر داوطلب نام نویسی کرده اند.
وی با بیان اینکه تعداد داوطلبان اقلیتهای دینی ثبت نام کرده برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز ۲۱ نفر هستند، گفت: از این تعداد ۵ نفر مسیحیان ارمنی شمال ایران، ۲ نفر زرتشتیان، ۶ نفر کلیمیان و ۸ نفر نیز مسیحیان آشوری و کلدانی هستند.
حسن بیگی به مقایسه تعداد ثبت نام کنندگان این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی با دهم پرداخت و افزود: در مجلس دهم ۲هزار و ۷۵۳ نفر نام نویسی کرده بودند که نشانگر افزایش ۲۵ درصدی داوطلبان در انتخابات مجلس یازدهم است.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران گفت: بیشترین تعداد داوطلبان ثبت کرده در این دوره از انتخابات با ۲ هزار و ۷۵۷ نفر دارای مدرک فوق لیسانس، ۵۸۵ داوطلب دارای مدرک دکتری، ۱۶۹ داوطلب حوزوی و ۱۶۶ نفر دارای مدرک لیسانس هستند.
وی افزود: ۲۶ درصد از ثبت نام شوندگان بین ۳۶ تا۴۰ سال دارند و ۲۵ داوطلب با سن ۷۱ تا۷۵ مسنترین افراد بودند.
حسن بیگی ادامه داد: جوانترین ثبت نام کنندگان با سن ۳۰ تا ۳۵ حدود ۱۴ درصد را به خود اختصاص دادند.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران گفت: بیشترین ثبت نام کنندگان از صنف کارمندان با یک هزار و ۳۷۴ نفر، نمایندگان ادوار حدود یک درصد و ایثارگران ۲۵ درصد داوطلبان بودند.
وی افزود: ۲۴ درصد داوطلبان یک دوره سابقه ثبت نام در انتخابات دورههای قبل را داشته اند.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران در ادامه با بیان اینکه امروز سومین روز ثبت نام انتخابات خبرگان رهبری است، گفت: ۳۶ نفر برای رقابت در سه کرسی ثبت نام کردند.