با مشارکت جوامع محلی چهل هزار اصله نهال حرا در قشم کاشته شده است.
حرا از گونه درختان دریایی شناور در سواحل خلیج فارس ، زیستگاه آبزیان، بی مهرگان و پرندگان است و نقش مهمی در محیط زیست دریایی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس ؛ رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قشم پیش بینی کرد تا پایان امسال، ۸۵ هزار اصله نهال حرا کاشته شود.
مردم ساحل نشین قشم، بندرخمیر، سیریک، جاسک ، بندرلنگه و کولغان بندرعباس با مجوز اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان ، بذر درختان حرا را برداشت و نهال تولید می کنند.
نهالها پس از رشد تا ارتفاع 20 تا سی سانتی متر، برای کاشت به سواحل، دهانه رودخانه ها و محل جزر و مد دریا منتقل می شوند.
جمع آوری بذر گونه حرا تا اوایل شهریور ادامه دارد و کاشت نهال از اواخر مهر آغاز می شود.
اکبر محمودی زاده گفت: در شهرستان قشم ۲۱ هزار هکتار جنگل حرا وجود دارد که کاشت دستی این نهال کمک زیادی به توسعه آن کرده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قشم افزود: برای نگهداشت و گسترش جنگل های حرا، از ۱۵ سال گذشته تاکنون بیش از ۲ هزار و هفتصد هکتار نهال حرا بصورت دستی کاشت شده است.
محمودی زاده حضور جوامع محلی و همراهی آنان را چشمگیر عنوان کرد و گفت: بسیاری از اهالی روستاهای غرب جزیره، از مرحله گردآوری بذر حرا تا کاشت در گلدان و انتقال آن به عرصه اصلی، به صورت مستقیم حضور دارند.
گسترش جنگل و حفظ تنوع زیستی ، حفاظت از خاک، تقویت زیستگاه پرندگان و حشرات از اهداف تولید و کاشت نهال حراست.
جنگلهای حرا بر روی خاکهای لجنی ناشی از رسوب خاکهای حاصل از فرسایش سواحل رشد می کند و با جزر و مد آب، در دریا شناور می شود و این ویژگی، راز شگفتی جنگل های اسطوره ای حراست.
هرمزگان در ایجاد جنگل های حرا و چندل در سواحل خلیج فارس ، رتبه نخست را در کشور دارد.