ضرورت برچسب گذاری محصولات غذایی و آشامیدنی تراریخته
برچسب گذاری محصولات غذایی وآشامیدنی تراریخته ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری؛ کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: چنانچه هر واحد تولیدی محصولاتی را که در آنها موادی از قبیل سویا (اعم از دانه یا پروتئین)، پنبه دانه، کلزا و ذرت استفاده می کند را تولید کند، باید در برچسب گذاری قید شود.
مهراب حسینی افزود: تولید کننده متعهد است در صورت استفاده از مواد اولیه تراریخته در محصول، مراتب را با رعایت اصول برچسب گذاری به اطلاع مصرف کننده برساند.
به گفته وی؛ تولید کننده باید نسبت به تعیین محصولاتی که در فرمول آنها حداقل یکی از مواد اولیه سویا (اعم از دانه یا پروتئین)، پنبه دانه، کلزا و ذرت و یا مشتقات آنها به صورت خالص یا ترکیبی وجود دارد اقدام کند.
حسینی افزود: در این گونه محصولات باید هم بر روی لیبل محصول "لگو" مربوطه و هم در مقابل جزء تراریخته عبارت " تغییر یافته ژنتیکی یا تراریخته" درج شود.
به گفته وی؛ هنگامی که واحدهای تولیدی که مشمول الزامات برچسب گذاری محصولات غذایی و آشامیدنی تراریخته هستند درخواست مجوز تولید کند کمیتههای فنی و قانونی در معاونت غذا و دارو با بررسی مستندات آنها، اقدامات قانونی لازم را اعمال میکنند.
چنانچه با بررسی مستندات نمیتوان از تراریخته بودن مواد مذکور اطمینان پیدا کرد، نمونه محصول برای بررسی آزمایشگاهی به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو ارسال میشود.