معاون اول رئیس جمهور: جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای توسعه مناسبات با جمهوری قرقیزستان ندارد.
وی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری موفقیت آمیز کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان اظهار امیدواری کرد، توافقات صورت گرفته در این کمیسیون به رفع موانع پیش روی همکاریهای دو کشور و تدوین نقشه راهی برای توسعه مناسبات تهران و بیشکک منجر شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: خوشبختانه اسناد حقوقی مورد نیاز برای گسترش روابط و توسعه همکاریهای ایران و قرقیزستان تدوین و تصویب شده و بسترهای لازم برای توسعه روابط دوجانبه و منطقهای بخصوص در چارچوب توافقنامه اتحادیه اقتصادی اوراسیا فراهم شده است.
آقای جهانگیری با اشاره به توافقات انجام شده از سوی وزرای راه دو کشور برای برقراری پرواز مستقیم تهران ـ بیشکک در آینده نزدیک، تصریح کرد: این موضوع میتواند نقش مهمی در تسهیل رفت و آمد تجار دو کشور ایفا کند ضمن اینکه ایران و قرقیزستان میتوانند برای توسعه مناسبات اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجاری فیمابین از ارز ملی دو کشور استفاده کنند.
وی همچنین با یادآوری توانمندیهای فنی و مهندسی کشورمان در زمینههای مختلف نظیر راه سازی، سدسازی و احداث کارخانههای بزرگ صنعتی، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاریهای ترانزیتی و حمل و نقل با قرقیزستان خبر داد.
جانات بیشناوف وزیر حمل و نقل و راه جمهوری قرقیزستان نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلام گرم نخست وزیر این کشور به معاون اول رییس جمهور کشورمان، گفت: در دیدارهایی که با مهندس اسلامی وزیر راه و شهرسازی داشتم، طیف گستردهای از زمینههای همکاری دوجانبه مورد بررسی قرار گرفت که منجر به شکل گیری توافقات سازندهای برای توسعه روابط دو کشور شد.
وی همچنین ضمن ابراز خرسندی از عضویت و نقش جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، از ایران بخاطر حمایت و کمک برای ساخت مجموعه ورزشی در قرقیزستان قدردانی کرد.
در ادامه این دیدار وزیر اقتصاد قرقیزستان نیز گزارشی از نتایج مذاکرات خود با وزرای امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت کشورمان ارائه کرد و افزود: جمهوری قرقیزستان از حامیان عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا بود و برای توسعه مناسبات فیمابین باید از این تمامی ظرفیتهای این اتحادیه استفاده کنیم.