به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ علی باستی در گفتگوی خبری ساعت 20 شبکه باران گفت : پژوهشکده تخصصی گیلان شناسی ، مرکز تحقیقات برنج ، مرکز تحقیقات چای ، پژوهشکده بیوتکنولوژی شمال کشور ، مرکز آبزی پروی آب های داخلی، پژوهشکده حوزه آبی دریای خزر، مرکز تحقیقات محیط زیست و مرکز تحقیقات آموزش و پرورش از نمونه های مراکز تحقیقاتی گیلان است.
وی افزود : وجود بیش از 20 مرکز تحقیقاتی دولتی با بیش از 2 هزار و 150 هیات علمی و تحصیل بیش از 100 هزار دانشجو در دانشگاه های گیلان از ظرفیت های خوب گیلان در حوزه پژوهش است.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان با اشاره به استقرار 320 شرکت و واحد فناور در این پارک گفت : هزار نفر در این شرکت ها به کار مشغول هستند.
علی باستی افزود : 51 شرکت دانش بنیان در گیلان وجود دارد که 80 درصد در پارک علم و فناوری مستقرند.
وی به لزوم تبدیل ایده به محصول اشاره کرد و گفت : محصولات در 3 دسته نمونه آزمایشگاهی ، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم می شود.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان، دانشگاه را به علت حضور دانشجو، اساتید مجرب و زیرساخت های آزمایشگاهی مکان مناسبی برای تولید محصول آزمایشگاهی اعلام کرد.
علی باستی افزود : سالانه بطور متوسط 165نمونه محصول در پارک علم و فناوری داریم که 100 محصول نمونه آزمایشگاهی ، 50 نمونه نیمه صنعتی و 15 نمونه محصول صنعتی است.
وی با بیان اینکه دانشگاههای نسل 3 و 4 دانشگاه های کارآفرین هستند که دفاتر کارآفرینی در آنجا مستقر است گفت : این دفاتر به تبدیل ایده به محصول کمک می کند.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان یکی از رویکردهای اقتصاد مقاومتی را توجه به اقتصاد دانش بنیان اعلام کرد و افزود : باید به سمت تجاری سازی دانش حرکت کنیم.
علی باستی با بیان اینکه در بیانیه گام دوم انقلاب از جوانان بعنوان موتور تحقق نظام پیشرفته اسلامی نام برده شده است خاطر نشان کرد : باید زیرساخت ها برای آماده کردن جوانان و دانش آموزان از مدارس با تحریک خلاقیت جوانان و علاقمند سازی آن ها به پژوهش و آموزش روش های پژوهش، بیشتر مورد توجه متولیان قرار گیرد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گیلان نیز در ارتباط تلفنی با گفتگوی خبری ساعت 20 شبکه باران با اشاره به لزوم فعال بودن اکوسیستم فناوری در استان گفت : باید سیاست گذاری ها ، انتخاب عناوین تحقیقاتی و انگیزش بخشی بر اساس چرخه مشکل- مساله- تحقیق و رفع مشکل شکل بگیرد.
سید ضیاء الدین میرحسینی افزود : در کارگروه آموزش ، پژوهش ، فناوری و نوآوری فعال در شورای برنامه ریزی گیلان سند علم و فناوری استان با هماهنگی نقشه جامع علمی کشور زیرنظر شورای عالی تحقیات و فناوری کشور در حال تدوین است.
وی با اشاره به اجرای 5 پروژه تحقیقاتی در حوزه گردشگری گفت : در بخش کشاورزی و منابع طبیعی ارتباط خوبی با مراکز تحقیقاتی داریم.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گیلان افزود : در تلاشیم پایان نامه های دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا به سمت توسعه محوری، حل مسائل و مشکلات استان و پروژه های مورد نیاز دستگاه های اجرایی سوق دهیم.