سازمان بین المللی کار اعلام کرد بیش از چهل میلیون نفر در جهان قربانی برده داری مدرن هستند
بزرگداشت روز بین المللی لغو برده داری در جهان امسال بر محور ریشه کنی اشکال معاصر برده داری از قبیل کار اجباری، تجارت انسان، برده داری جنسی، ازدواج اجباری و اجیر کردن اجباری کودکان در اهداف نظامی استوار شده است.
طبق اعلام سازمان بین المللی کار، در سال ۲۰۱۶ بیش از ۴۰ میلیون نفر در نقاط مختلف جهان قربانی انواع و اشکال مختلف برده داری مدرن بودند. این آمار به معنای آن است که از هر هزار نفر بیش از پنج نفر قربانی این پدیده هستند. اما از این تعداد، ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر قربانی کار اجباری و ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر قربانی ازدواج اجباری یا زودهنگام بودند.
سازمان بین المللی کار تصریح کرد از میان بیش از ۲۴ میلیون نفری که به کار اجباری گرفته شدند، ۱۶ میلیون نفر در بخش خصوصی از جمله کارهای خانگی، ساخت و ساز و همچنین کشاورزی مورد بهره کشی قرار گرفتند. افزون بر این ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز مورد بهره برداریهای جنسی قرار گرفتند و چهار میلیون نفر هم توسط مقامات دولتی به کارهای اجباری وادار شدند.
از نوامبر سال ۲۰۱۶ سازمان بین المللی کار یک پروتکل حقوقی الزام آور به اجرا گذاشت که هدف از آن حمایت از تلاشهای جهانی به منظور ریشه کنی کار اجباری در جهان است.
هدف از کارزاری که تحت عنوان "۵۰ برای آزادی" در جهان به راه افتاده این است که ۵۰ کشور جهان متقاعد شوند پروتکل مبارزه با کار اجباری را تا پایان سال ۲۰۱۹ تصویب کنند.