رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: امسال ظرفیتهای اعلامی در دفترچه رشتههای علوم پزشکی آزمون سراسری ۳۷ درصد افزایش یافت بطوری که سازمان سنجش برای رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی حدود ۲ برابر ظرفیت اعلامی در دفترچه، دانشجو معرفی کرد.
وی تأکید کرد: در تعیین ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی باید کار کارشناسی و تحلیلی انجام شود و نباید جوسازی و کار هیجانی صورت گیرد.
آقای دکتر زالی با اشاره به موضوع سهمیه شهدا و ایثارگران نیز عنوان کرد: هیچ کس نسبت به تخصیص سهمیه ایثارگران و خانوادههای آنها برای پذیرش در دانشگاه مخالفتی ندارد بلکه باید در کنار این مسأله مراقب باشیم تا نخبگان سهمیه آزاد و نبوغ دانش آموزان نیز صدمه و آسیب نبیند.
وی مشکل امروز خانوادههای محترم شهدا و ایثارگران را مسایل معیشتی، رفاهی و اشتغال عنوان کرد و گفت: برای تقدیر و ارج نهادن به این عزیزان باید نسبت به تهیه بستههای حمایتی برای آنها اقدام کرد، از ابتدا راه را اشتباه رفتیم مشکل این افراد تعیین سهمیه برای ورود به دانشگاه نیست.
وی با اشاره به سهمیه پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در کنکور ۹۸ افزود: در طول ۵ سال گذشته درصد ورود دانشجویان با سهمیه آزاد رو به رشد بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انتقاد از تحمیل دانشجوی خارج از ظرفیت به دانشگاهها، عنوان کرد: به عنوان نمونه به رغم کار کارشناسی صورت گرفته برای تأمین نیاز دانشگاه به پذیرش دانشجو در ۳ رشته اصلی علوم پزشکی دانشجوی اضافی و خارج از ظرفیت به دانشگاه تحمیلی شد. به عنوان نمونه ظرفیت اعلامی ما در رشته پزشکی ۱۵۰ نفر بود که دو برابر آن یعنی ۲۸۷ نفر و در رشته دندانپزشکی ۷۰ نفر به ۱۰۵ نفر افزایش یافت.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۴ هزار دانشجوی دکترای حرفهای در دانشگاه ما در حال تحصیل هستند، گفت: در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی با افرادی روبرو شدیم که بار اضافی و برنامه ریزی نشده را بر دانشگاه تحمیل کردند.
۱۰۲ هزار متر مربع طرح عمرانی درمانی در حال ساخت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۱۰۲ هزار متر مربع طرح عمرانی بیمارستانی درحال ساخت داریم که با تکمیل آنها تعداد هزار تخت بستری به ظرفیتهای ما اضافه میشود.
دکتر علیرضا زالی در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بزرگترین تولیدکننده خدمات سلامت در کشور است و ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را تحت پوشش خدمات سلامت دارد.
وی گفت: ۴۰/۵ درصد از جمعیت تهران تحت پوشش خدمات ما هستند، ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر پرسنل داریم که در ۱۲ دانشکده و ۲۰ بیمارستان حضور دارند.
دکتر زالی با بیان اینکه ما بر بهداشت حرفهای ۱۵ درصد جمعیت کارگری کشور نظارت داریم افزود: ۱۳۰ هزار نفر از شاغلان خدمات آرایشی، بهداشتی و تغذیهای هم تحت نظارت ما هستند.
وی اضافه کرد: ۱۸۰۰ داروخانه در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارند و ۴هزار و ۲۰۰ تخت بستری در بیمارستانهای دانشگاه داریم.
زالی گفت: امسال ۲۳۰ هزار بستری در بیمارستانهای دانشگاه داشته ایم و ۲۴۰ هزار عمل جراحی هم از ابتدای سال انجام شده است.
وی افزود: امسال ۴۹۰ نفر انحراف در پذیرش دانشجو داشتیم و این تعداد فراتر از ظرفیت و بودجه ما به دانشگاه تحمیل شد که فقط در ترم اول حدود ۱۸ میلیارد تومان هزینه تحصیل آنها بود.
امسال فقط ۷/۵ درصد از بودجه دانشگاه صرف تحقیقات میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در سال ۹۶ از کل پول اعتبار و هزینه دانشگاه حدود ۷۶ درصد صرف حقوق نیروی انسانی شده است.
دکتر علیرضا زالی در ادامه نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: امسال این هزینه به ۹۲/۵ درصد رسیده است یعنی رئیس دانشگاه فقط ۷/۵ درصد از بودجه را میتواند صرف تحقیقات و توسعه کند و این یعنی دست دانشگاه از فعالیتهای پیشرو و فنآورانه کوتاه میشود.
وی با بیان اینکه امسال بیشترین رقابت برای ورود به رشته پزشکی را داشته ایم، اضافه کرد: درحال حاضر ۶۰ هزار دانشجوی پزشکی در حال تحصیل در کشور داریم، در برخی رشتهها مانند فیزیوتراپی ۴۳ درصد افزایش ظرفیت پذیرش داشته ایم. خانوادهها باید بدانند در آیندهای نزدیک این رشته اشباع میشود و فرزندان را مجبور به ورود به رشته پزشکی نکنند زیراطی ۵ سال آینده این رشته اقبالی نخواهد داشت.
دکتر زالی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در کنار حقوق سهمیه ایثارگران باید مراقبت کنیم که سهمیه آزاد آسیب نبیند، ما باید بسته رفاهی و معیشتی برای جانبازان و خانواده شهدا تعریف کنیم و اینکه صرفا یک صندلی دانشگاه برایشان در نظر بگیریم، مشکلی از آنها حل نخواهد کرد.
وی افزود: امسال مجموعه خالص ورودیهای سهمیهای به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۳۲ درصد بوده، اما در ۵ سال اخیر این عدد رو به رشد بوده و از ۲۵ درصد در ۵ سال پیش، به ۳۲ درصد رسیده است.