دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق: با نزدیک کردن شرکتهای ایرانی به واردکنندگان عراقی شاهد رشد صادرات هستیم.
سید حمید حسینی در حاشیه نشست تجاری ایران و عراق در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: هماکنون گلایههایی درباره قیمت، کیفیت و بستهبندی کالاهای ایرانی وجود دارد که به اعتقاد ما تولیدکنندگان ما در این سه زمینه مشکل ندارند بلکه مشکل در زمینه بازاریابی و معرفی نشدن فعالان اقتصادی دو کشور به یکدیگر است.
وی گفت: امروز فعالان اقتصادی و مسئولان تجاری اقلیم کردستان عراق در نشست تجاری تخصصی حضور داشتند، زیرا اقلیم کردستان عراق نیز بازار مناسبی برای صادرات کالاهای ایرانی است، هم راه ورود کالاهای ایرانی به استانهای غربی عراق مانند موصل و کرکوک است که در جریان تهاجم داعش نابود شدند و نیاز به بازسازی دارند و هم دسترسی ایران به بازار سوریه را از طریق مرزهای بوکمال و بیشاپور است.
دبیر کل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان این که هفته گذشته پارلمان عراق پیوستن این کشور به کنوانسیون کارنه تیر را در دستور کار قرار داده است گفت: اگر این موضوع تصویب شود هزینههای ترانزیت و صادرات مجدد کالاهای ایرانی از عراق و اقلیم کردستان کاهش مییابد.
حسینی افزود: همکاری نکردن تجار بزرگ دو کشور ایران و عراق موجب میشود نقش واسطهها پررنگ شود که خود افزایش قیمتها، افت کیفی محصول و عمل نکردن به تعهدات را در پی دارد.
وی با بیان اینکه امروز فعالان منطقه اقلیم کردستان در حوزه توزیع و بنکداری مواد غذایی مهمان ما بودهاند گفت: در مرحله بعد بنا داریم نشست تخصصی لوازم و مصالح ساختمانی را برگزار کنیم که باتوجه به فعالیت بنکداران و توزیع کنندگان اقلیم در بازار عراق و شبکه توزیع قدرتمندی که در خود اقلیم دارند میتوانند به توزیع کالای ایرانی در بازار عراق کمک کنند.
تیزمغز، فعال اقتصادی ایرانی در عراق
سرمایهگذاری در صنایع مشترک با عراق از فرصتهای پیشرو
آقای حسن تیزمغز در حاشیه نشست تجاری ایران و عراق در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان این که توسعه مناطق آزاد میان دو کشور ایران و عراق یکی از راهکارها برای کم اثر کردن مشکلات تحریم است، افزود: عمده نیاز مردم عراق، خدمات است که شرکتهای ایرانی میتوانند در صورت حمایت دولتهای دو کشور این خدمات را ارایه کنند و به این ترتیب هم نیاز عراق تامین میشود، هم ارز آوری خوبی برای شرکتهای خدماتی ایرانی به همراه دارد.
فعال اقتصادی ایرانی در عراق گفت: سرمایه گذاری در هتل ها، تاسیس شرکتها و صنایع مشترک و ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک از جدیدترین فرصتهای پیش روی سرمایه گذاران ایرانی در عراق است.
وی گفت: گردشگری سلامت یکی دیگر از زمینههای همکاری دو کشور است که میتواند جذب گردشگران سلامت عراقی را به ایران و استفاده از امکانات بهداشتی و درمانی ایران در پی داشته باشد.
آقای تیزمغز گفت: وجود روزانه حدود ۵۰ پرواز میان ایران و عراق یکی دیگر از فرصتها برای توسعه روابط اقتصادی به ویژه توسعه گردشگری سلامت است.