کاهش ۱۳.۵ درصدی نانهای پُرنمک در شهرستان البرز
میزان پخت نانهای پُرنمک در شهرستان البرز امسال ۱۳.۵ درصد کاهش یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، کارشناس برنامه مواد غذایی واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان البرز با بیان
این مطلب گفت: در نیمه اول سال ۹۷ حدود ۳۰ درصد نانهای سُنّتی نمونه برداری شده در شهرستان، دارای نمک بیش از حد مجاز بودند.
مهندس مرتضی جانی افزود: این میزان امسال به رقم ۱۶.۵ درصد کاهش یافته است.
به گفته وی بررسیها نشان میدهد ۵۰ درصد نمک مصرفی ایرانیها از طریق نانهای سُنّتی تامین میشود، از این رو لازم است شیوه پخت نانهای سُنّتی اصلاح شود.
حد مجاز مصرف نمک در فرآیند پخت نان سُنّتی، در سالهای ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ که آرد مصرفی از گندم وارداتی و داخلی تولید میشد، حدود دو درصد وزنی بر مبنای ماده خشک تعیین شده بود.
این میزان در آخرین اصلاحیه در سال ۱۳۹۵که آرد و نان فقط از گندم داخلی تامین میشود، به عدد یک درصد، یعنی نصف میزان قبلی کاهش یافته است.
نمک، عامل بروز و ابتلا به برخی بیماریهای غیرواگیر از جمله فشار خون بالاست که خود، منجر به بیماریهای قلبی و عروقی میشود.