معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به مشاهده علائم بیماری فوما در برخی مزارع کلزا ، بر لزوم مبارزه شیمیایی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به بازدید میدانی مدیران و کارشناسان حفظ نباتات از مزارع کلزای شهرستانهای بهشهر، گلوگاه ، نکا و میاندورود و مشاهده علائم بیماری فوما در برخی از این مزارع ، به ویژه زمینهای کلزای زودکاشت، بر لزوم مبارزه شیمیایی با این بیماری تاکید کرد.
بهادری افزود : برای پیشگیری از توسعه و خسارت بیماری فوما ضروری است کارشناسان پیش آگاهی و شبکه مراقبت دانه های روغنی شهرستانهای مازندران علاوه بر حضور گسترده در عرصه کلزاکاری، کشاورزان را برای مبارزه بهموقع در زمان 2 تا 6 برگی کلزا راهنمایی کنند.
وی بر استفاده از قارچکشهای پروپیکونازول (تیلت)، تبوکونازول (فولیکور) و کاربندازیم (باویستین) هر کدام به مقدار یک لیتر یا کیلو در هکتار برای مبارزه شیمیایی با بیماری فوما در مزارع کلزا تاکید کرد.
بيماري فوما در برگ هاي اوليه کلزا به صورت لكه هاي گرد همراه با نقاط سياه رنگ با هاله بنفش تيره مشاهده مي شود كه شدت بيماري باعث از بين رفتن گياهچه اوليه شده و در صورت پيشرفت در مراحل بعدي با آلوده کردن ساقه ها و كپسول موجب خسارت مي شود.