نمایندگان مردم بر حمایت از اقشار آسیب پذیر در عبور از تنگناهای اقتصادی تاکید دارند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، علیرضا مصری، نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دوم سیما با اشاره به ایجاد برخی تنگناهای اقتصادی در سال 91 گفت: افرادی در جامعه ممکن است قدرت مقابله و مقاومت را نداشته باشند، از این رو اینجا وظیفه دولت، حاکمیت و مسئولان گرفتن دست این گونه افراد برای جلوگیری از آسیب بیشتر است، البته با اقتصاد مقاومتی از این مرحله هم گذر کنیم.
وی افزود: این کمک برای جلوگیری از خالی شدن سفره محرومان و حفظ حداقل تغذیه با تامین دو تا سه قلم اصلی غذایی است.
آقای مصری تصریح کرد: رشد نقدینگی اثر تورمی دارد اما توزیع کالا اثر ضد تورمی دارد، ساز و کار آن هم موجود است، ضمن آن که کالا با قیمت خرید دولت و بدون سود 20 تا 25 درصدی فروش به دست مردم می رسد.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصویب کمک به محرومان در قالب قانون را موجب تداوم آن در سالهای بعد دانست و گفت: بودجه یک ساله است و ممکن است سال بعد فراموش شود.
وی درباره چگونگی تامین مالی این طرح گفت: ما 6-7 هزار میلیارد تومان برای جبرانی شب عید تامین کردیم که نه در بودجه دیده شده بود و نه در اعتبارات دستگاههای اجرایی از این رو وقتی ضرورتی برای کشور پیش می آید، همه دست به دست هم می دهند که کار صورت بگیرد.
وی افزود: وظیفه شورای نگهبان هم بررسی مطابقت مصوبات است که در صورت مخالفت مجلس می تواند اصرار بر مصوبه خود کرده و مسیر مجمع تشخیص مصلحت طی شود.
مصری جامعه هدف را هم مشخص دانست و تصریح کرد: اقشار آسیب پذیر در قانون تعریف و از جمله شامل زنان بی سرپرست بدون درآمد، روستاییان بدون درآمد بالای 60 سال، افرادی که سرپرست خانوار آنها در زندان است و بدسرپرست ها می شود، علاوه بر این دهک نیازمند جامعه در بانک اطلاعاتی ایرانیان در وزارت رفاه به خوبی مشخص شده اند.
آقای محمدرضا پور ابراهیمی، نماینده مجلس شورای اسلامی، نیز در این گفتگو با تاکید بر لزوم حمایت از اقشار آسیب پذیر و در مخالفت با تصویب طرح تامین کالاهای اساسی برای اقشار آسیب پذیر گفت: برخی مصوباتی هم که از قبل اعتبارات آن هم دیده شده به نحوی اجرا نمی شود چه برسد به این که ما جدای از آن بخواهیم هزینه و اعتبار مالی بر دولت بار شود.
وی افزود: ما می توانیم به جای تصویب قانون این موضوع را در بودجه های سنواتی ببنیم چرا که تنگناهای اقتصادی مقطعی هستند اما قانون برای دهها سال اعتبار دارد.
پورابراهیمی نبود امکان توزیع مناسب کالا را از دلایل پرداخت نقدی عیدانه برشمرد و افزود: در جلسات دولت و مجلس، دولت اعلام کرد که امکان فراهم آوردن شبکه توزیع کالا فراهم نیست از این رو نباید قانونی تصویب شود که ساز و کارهای اجرایی آن فراهم نیست.
این نماینده مجلس شورای اسلامی توجه به زیرساخت ها را اصل دانست و گفت: اگر چه علاقه مند هستیم که این کمک ها انجام شود اما باید فکری برای تورم بکنیم.
وی افزود: هیچ کس در مجلس مخالفتی با کمک به مردم ندارد اما نباید صحبتی بکنیم که مردم متوقع شوند و بعد اجرایی نشود.