نشانه های آنفلوآنزا را بشناسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، رییس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: آنفلوآنزا نوعی بیماری ویروسی است که بسیار شبیه سرماخوردگی است و علائم آنفلوآنزا جدید شباهت زیادی به سرماخوردگی دارد و توصیه میشود درهنگام مواجه شدن با علائم سرماخوردگی فورا به پزشک مراجعه کنید.
مهرداد شریفی گفت : سرماخوردگی و آنفلوآنزا میتوانند موجب شکلگیری علائمی در قسمت بالایی دستگاه تنفسی انسان شوند که گرفتگی سینوس، آبریزش بینی، گلو درد و سرفه و همچنین علائم سیستمیک مانند تب از آن جمله هستند.
وی افزود: اگر به آنفلوآنزا مبتلا باشید، در عضلات و مفاصل خود، اغلب در سر، کمر و پاها احساس درد خواهید کرد و در این شرایط حتی حرکت نیز میتواند دردناک باشد.
شریفی اضافه کرد: یکی دیگراز نشانه هایی که میتوانید برای تشخیص ابتلا به آنفلوآنزا مد نظر قرار دهید تب بالا، اغلب در محدوده ۱۰۰ تا ۱۰۲ درجه فارنهایت (۳۷.۷ تا ۳۸.۸ درجه سانتیگراد) است، اگرچه تب می تواند به ویژه در کودکان درجات بالاتری نیز داشته باشد.
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز ادامه داد: اگر به سرماخوردگی مبتلا باشید به ندرت دچار لرز و تعریق میشوید چون این موارد نشانه های شایع ابتلا به آنفلوآنزا هستند؛ گاهی اوقات دردهای بدن و تب موجب لرز میشوند، اگرچه آنفلوآنزا ممکن است حتی بدون تب نیز موجب لرز شود. وی گفت: احتمال احساس خستگی بیش از اندازه و شدید در زمان ابتلا به آنفلوآنزا بیشتر است و به عنوان مثال، ممکن است بیشتر روز را بخوابید.
وی اظهار داشت: گروه های با خطربالا شامل کودکان، افراد ۶۵ ساله یا پیرتر، زنان باردارو افراد مبتلا به بیماریهایی از جمله سینه پهلو باید تحت درمان با داروهای ضد ویروس قرار بگیرند، زیرا برخی مطالعات نشان داده اند که ممکن است مدت بیماری یا شدت علائم آن را کاهش دهند.
شریفی گفت: درصورت مواجهه با نشانه هایی هشدار دهنده مراجعه سریع به پزشک اهمیت دارد که از جمله این نشانهها می توان به دشواری در تنفس یا تنگی نفس، درد و فشار در ناحیه سینه یا شکم، سرگیجه ناگهانی، گیجی، استفراغ شدید یا پایدار، یا نشانه های تکرارشونده آنفلوآنزا اشاره کرد.
رییس مرکز بهداشت غرب اهوازافزود: در مورد کودکان، پزشک باید از مسائلی مانند این که چه اندازه مایعات مصرف کرده اند، دچار کم آبی بدن هستند، یا بی اشتهایی را تجربه می کنند، آگاه شود.
وی ادامه داد: اگر فکر میکنید به آنفلوآنزا مبتلا شدهاید، از تماس با دیگران و از حضور در محل کار پرهیز کنید، زیرا تنها همکاران خود و دیگران را در معرض بیماری قرار میدهید و اگر باید از خانه خارج شوید، به عنوان مثال، برای مراجعه به پزشک، از یک ماسک استفاده کنید.
شریفی بیان کرد: آنفلوآنزا بسیار مسری است و اغلب یک بیماری ناتوان کننده و حتی مرگبار است بهترین کاری که می توانید برای کمک به پرهیز از انتقال بیماری انجام دهید، تزریق واکسن آنفلوآنزا است.