نخستین جلسه کارگروه آموزش،فناوری و نوآوری استان تهران
کاهش آلودگی هوا با همکاری همه دستگاهها
استاندار تهران با اشاره به وضع هوای استان اقدام موثر و همکاری همه جانبه دولت، مجلس و شهرداری را برای کاهش آلودگی هوا خواستار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسيما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران،
انوشیروان محسنی بندپی در حاشیه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان تهران در مورد آلودگی هوای استان اظهار داشت: آلودگی هوا امسال ویژه تهران نیست و بسیاری از کلانشهرهای کشور را درگیر کرده که این معضل در پی سکون هوا شکل گرفته است به طوری که دیروز سرعت باد تنها ۴ متر در ثانیه بود.
وی ادامه داد: به رغم بارش باران در دو شب گذشته به سبب انباشت ذرات، این باران نتوانست هوا را پاک کند و بلافاصله عصر جمعه پایداری هوا را داشتیم.
استاندار تهران همچنین با اشاره به کاهش آلودگی هوای عصر شنبه بیان کرد: وزش باد با سرعت ۲۵ تا ۳۰ متر در ثانیه را شاهد بودیم از سویی حجم تردد نیز به واسطه اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل همچنین به واسطه تعطیلی مدارس کم شد و با محدودیت تردد کامیونها آلودگی هوا قدری کاهش یافت.
محسنی بندپی با اشاره به اینکه در زمینه کاهش آلودگی هوا ۱۸ دستگاه مسئول هستند، گفت: با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، معادن تعطیل شدند و با کمک ناجا هم تردد کامیونها در شهر ممنوع شد و وزارت بهداشت هم وضع سلامت را سنجش میکند و کارها با همکاری دستگاههای مختلف پیش میرود.
وی بیان کرد: کارهای انجام شده تا قبل از رسیدن به بحران در قالب استفاده از سوخت گاز در نیروگاههای اطراف تهران و پیگیری جدی معاینه فنی پیگیری شد، البته تردد ۴ میلیون موتورسیکلت و ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار خودرو زمینه افزایش آلودگی هوا را فراهم میکند.
استاندار تهران تاکید کرد: توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، سرعت بخشیدن به ساخت مترو، جدی گرفتن معاینه فنی و استانداردسازی خودروها باید به طور جدی پیگیری شود در همین راستا امسال سازمان برنامه و بودجه اعتبار خوبی به توسعه مترو اختصاص داده و دولت به تکمیل خطوط مترو در تهران کمک میکند به علاوه نوسازی ۳ هزار اتوبوس فرسوده نقش موثری در کاهش آلودگی هوا دارد.
محسنی بندپی سپس تصریح کرد: اقدام موثر جهت کاهش آلودگی هوا مستلزم همکاری همه جانبه دولت، مجلس، شهرداری و دستگاهها است تا با پیگیری اقدامات موثر در سالهای آتی شاهد این مشکلها نباشیم.
وی در مورد پیش بینی سریعتر غلظت آلایندهها و اطلاع رسانی برای تصمیم گیریها از جمله تعطیلی مدارس گفت: بهتر است وقتی به اطمینان رسیدیم، تصمیم گیری و اعلام شود.
استاندار تهران در مورد پرداخت نشدن بودجه مترو از سوی دولت تاکید کرد: تسهیلات خوبی در مورد مترو در اختیار شهرداری تهران است و ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عوارض در اختیار شهرداری قرار گرفته است و باید اولویت بندی شود، ضمن اینکه امسال عوارض افزایش یافته و درآمد پایداری برای شهرداری فراهم شده است تا برای توسعه خدمات شهری از جمله حمل و نقل هزینه کند.
۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سهم استان تهران در حوزه پژوهش
استاندار تهران با اشاره به سهم ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی استان تهران در حوزه پژوهش بر برنامه محور شدن طرحهای پژوهشی تاکید کرد.
انوشیروان محسنی بندپی در نخستین جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان تهران با اشاره به بودجه حوزه پژوهش اظهار داشت: هر سال یک درصد بودجه دستگاههای اجرایی استان جهت کارهای تحقیقی و پژوهشی کسر میشود که در سال جاری علاوه بر بودجه ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی سهم استان در حوزه پژوهش، دستگاهها نیز اعتباری در همین زمینه در اختیار دارند که میتوانند به کمک این منابع مسائل مربوط به دستگاه خود را حل کنند.
وی همچنین تصریح کرد: ارزیابی از طرحها نیز انجام میشود که این طرحهای تحقیقاتی چه میزان توانسته است مشکلات استان را برطرف کند چرا که هر طرح تحقیقاتی میتواند اثرگذاری مطلوبی در زمینه تولید داشته باشد.
استاندار تهران ادامه داد: از ظرفیت هفته پژوهش میتوان برای ترویج و پر کردن خلاهای موجود استفاده کرد ضمن اینکه باید از پژوهشگران جوان قدردانی و انگیزه لازم را برای فعالیت آنها فراهم کرد.
محسنی بندپی با اشاره به لزوم هم افزایی میان دستگاه ها به منظور بهره گیری از توانمندی یکدیگر خاطرنشان کرد: خروجی این هم افزایی میتواند تاثیر خود را در رفع مشکلهای جامعه داشته باشد و اگر در تهران برنامه ریزی سالانه حوزه پژوهش با تعیین اهداف راهبردی و عملیاتی موفق عمل کند، میتواند به الگویی برای سایر استانها نیز تبدیل شود.
ریشه یابی مشکلات استان تهران مستلزم تقسیم کار پژوهشی میان دانشگاههاست
استاندار تهران با اشاره به لزوم فعال شدن کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری بر تقسیم کار پژوهشی میان دانشگاهها، برای رفع مشکلات استان تاکید کرد.
انوشیروان محسنی بندپی در نخستین جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان تهران با اشاره به اینکه ۱۵ تا ۲۲ آذرماه هفته پژوهش است، اظهار داشت: پژوهش و تحقیق اهمیت ویژهای در حل مشکلها دارد که میتوان به کمک آن شکافها را پرکرد و شعار سال پژوهش نیز "پژوهشهای اثربخش" است که به رفع مشکلات جامعه کمک کند و فناوریهای ارزش آفرین که ارزش مادی و معنوی ایجاد کند و زمینه رونق تولید و افزایش تولید به کمک آخرین دستاوردهای علمی فراهم شود.
وی بیان کرد: یکی از حلقههای مفقوده کشور که به شکل ریشهای به آن نپرداخته و از ظرفیتهای آن استفاده نکرده ایم، توانمندیهای پژوهشی است، البته زمانی به اسم ارتباط علم و صنعت، پیوند دانشگاه و صنعت و عناوین مشابه کارهای مختلفی آغاز شد، اما این پیوند به شکل مستمر و مداوم انجام نشد.
استاندار تهران با اشاره به ضرورت بهره گیری از پژوهش در بخشهای مختلف افزود: در پویش فشار خون که دانشگاههای علوم پزشکی استان انجام دادند، ریشهیابی علمی در مورد علت بالا بودن میزان مصرف نمک در میان مردم ضرورت دارد.
محسنی بندپی سپس گفت: ظرفیت این کارگروه بسیار بالاست و باید قدر آن را دانست و اقدامهای جدیدی را که منحصر به هفته پژوهش نباشد، آغاز کرد تا بتوان اثار آن را در بخشهای مختلف مشاهده کرد.
وی با اشاره به لزوم تقسیم کار میان دانشگاههای مختلف گفت: بهتر است هر یک از چالشها و مشکلهای استان تهران در بخشهای مختلف را به یکی از مراکز آموزش عالی واگذار کرد به طور مثال مباحث مربوط به زنان را دانشگاه الزهرا، مسایل فنی و مهندسی را دانشگاه امیرکبیر و موضوعهای مرتبط با فناوری و نوآوری را پارک پردیس دنبال کند چرا که با چنین تقسیم کاری میتوان در پایان سال با برنامه ریزیهای دقیق به خروجی قابل قبولی رسید.
استاندار تهران سپس بیان کرد: از پژوهشگران جوان دعوت شود و آنها ترغیب شوند ضمن اینکه هم افزایی داشته باشیم، از ظرفیت دانشگاهها استفاده شود تا اثربخشی خود را در جامعه نشان دهد بر این مبنا تقویم یک ساله فعالیتهای پژوهشی تهیه شود.