مديرکل نوسازي توسعه و تجهيز مدارس قم : براي رسيدن به ميانگين کشوري سالانه بايد 97 مدرسه 12 کلاسه به سرانه آموزشي استان اضافه شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،
پورگليان با اشاره به اينکه براي حفظ سرانه آموزشي موجود استان با توجه به مهاجرت فزاينده نيازمند ساخت 28 مدرسه هستيم گفت: ساخت اين تعداد مدرسه نيازمند 28 ميليارد تومان اعتبار است تا دست کم 333 کلاس درس ساخته شود.
وي با بيان اينکه يکي از چالش هاي استان حضور بيش از حد اتباع است افزود: 30 هزار دانش آموز اتباع معادل 14 درصد از کل دانش آموزان استان را تشکيل مي دهند.
پورگليان با اشاره به اينکه حضور اين حجم از دانش آموزان اتباع در استان معادل 80 مدرسه 12 کلاسه است گفت: تجمع گسترده اتباع در استان بايد از ظرفيت هاي ملي و بين المللي همچون کميسرياي عالي براي جبران کمبودها استفاده شود.
وي به عملکرد سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس پرداخت و گفت: از سال 92 تاکنون 151 طرح آموزشي معادل هزار و 152 کلاس درس به سرانه آموزشي استان اضافه شده و رتبه قم از جايگاه 32 کشوري به جايگاه 26 تغيير کرده است.
مدير کل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس به فعاليت چشمگير خيرين مدرسه ساز در استان اشاره کرد و افزود: از سال 78تا کنون (سال تشکيل انجمن خيرين مدرسه ساز) بيش از 170 طرح آموزشي با هزينه اي بالغ بر 184 ميليارد تومان ساخته و در اختيار آموزش و پرورش قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه امسال نيز 21 مجموعه آموزشي با همکاري خيرين ساخته و تحويل شده است گفت: با ساخت اين طرح ها 18 هزار مترمربع به سرانه آموزشي استان اضافه شده و 58 طرح ديگر نيز در حال ساخت است.
آقاي پورگليان به وضعيت فعلي مدارس استان پرداخت و افزود: 50 درصد از 650 مدرسه استان در حال حاضر مستحکم، 32 درصد نيازمند نوسازي و تعمير و 28 درصد نيز بايد تخريب و بازسازي شوند.
وي به قرار گرفتن در فصول سرد سال اشاره کرد و با بيان اينکه در هيچ مدرسه اي از نفت براي گرمايش استفاده نمي شود گفت: 53 درصد از مدارس استان ايمن هستند و از موتورخانه و سيستم رادياتور بهره ميگيرند و 24 درصد نيز داراي موتورخانه هستند که نيازمند تعمير و بازسازي است و در 23 درصد از مدارس از گاز شهري براي گرمايش کلاس ها استفاده مي شود.
مديرکل آموزش و
آقاي شيخ الاسلام به کمبود سرانه آموزشي در برخي مناطق شهر قم اشاره کرد و گفت: شهرک انسجام منطقه پرديسان و بلوار الغدير با بيشترين کمبود سرانه آموزشي مواجهند.
مديرکل راه و شهرسازي استان نيز به وجود 39 قطعه زمين با کاربري آموزشي در منطقه پرديسان اشاره کرد و گفت: در محدوده شهرک انسجام و بلوار الغدير برخي اراضي با کاربري آموزشي
پيش بيني شده که با طي فرآيند اداري به آموزش و پرورش و اداره کل نوسازطي مدارس تحويل داده مي شود.
استاندار قم نيز
اقاي سرمست وجود خيرين مدرسه ساز را از جمله ظرفيت هاي بالاي استان براي جبران کمبودهاي آموزشي دانست و گفت: براي بهره مندي هرچه بيشتر از اين ظرفيت بايد اراضي مناسب را در اختيار خيران قرار دهيم و حتي از برخي از اراضي که در خارج از حريم شهري اما درنزديکي برخي محلات است بهره ببريم.
در هفتمين جلسه توسعه و برنامه ريزي استان همچنين يک طرح علمي با موضوع توسعه و اشتغال زايي در بخش سلفچگان به تصويب رسيد.
آقاي رضواني استاد دانشگاه و مجري اين طرح به بيان برخي از ظرفيت هاي بخش سلفچگان پرداخت و گفت: اين بخش 25 روستاي بالاي 20 خانوار دارد و 15 درصد از توليد ناخالص داخلي استان را به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اينکه نيمي از معادن استان در بخش سلفچگان واقع شده گفت: اين طرح زمينه هاي مستعد سرمايه گذاري در خوشه هاي مختلف صنعتي کشاورزي و معدني را بررسي ميکند.