به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، خلیل الحیه در گفتگو با شبکه تلویزیونی المیادین درباره به تاخیر افتادن راهپیماییهای بازگشت برای سومین هفته متوالی گفت: راهپیماییهای بازگشت یک وضعیت میهنی و تصمیم نیروهای مقاومت بر این است که راهپیماییهای بازگشت یک وضعیت میهنی، مقاومتی و مبارزه طلبانه مردمی و مسالمت آمیز باقی بماند.
مدیریت این راهپیماییها به دست سران این راهپیمایی هاست. من از مسئولان راهپیماییهای بازگشت میخواهم هفته آینده راهپیماییهای بازگشت از سرگرفته شود.
سخن از برقراری آتش بس طولانی مدت میان ما و اشغالگران سخنی غیرواقعی و صرفاً گمانه زنی است. رابطه میان ما با اشغالگران اسرائیلی رابطه مبارزه با هدف دفاع از ملت فلسطین است. نیروهای مقاومت و در رأس آنها جنبش حماس به هیچ وجه نمیتوانند به تعهدات اسرائیلیها دل خوش کنند.
تکمیل قرارداد مبادله اسیران برای جنبش حماس از اهمیت بسزایی برخوردار است. ما برای گفتگو در خصوص مبادله اسیران آماده هستیم، اما اسرائیل در این زمینه جدیتی ندارد و هیچ مساله جدیدی در پرونده تبادل اسیران رخ نداده است.
خلیل الحیه تاکید کرد: اگر دشمن صهیونیستی به آتش بس پایبند نباشد نیروهای مقاومت آماده اند تا به اشغالگران پاسخ محکمی بدهند.
هر گروهی که با میانجیگری مصر توافقی برای مهار کردن دشمن صهیونیستی منعقد کند، آن را امری مفید تلقی میکنیم.
من به همه دوستداران مقاومت این اطمینان خاطر را میدهم که روابط میان حماس و جهاد اسلامی عمیقتر و استوارتر از هر زمان دیگری است و ما از تفاهم کامل با یکدیگر برخورداریم. آنچه ما را با جهاد اسلامی پیوند میدهد دین، عقیده و میهن است.
عضو دفتر سیاسی جنبش حماس گفت: نوار غزه با بحران بهداشتی و درمانی کشنده دست به گریبان است.
وی درباره ساخت بیمارستان آمریکایی در نوار غزه گفت: این ما بودیم که مکان بیمارستان آمریکایی را تعیین کردیم. نیاز پزشکی ما را واداشت که بپذیریم این بیمارستان آمریکایی که وابسته به یک انجمن خیریه است وارد نوار غزه شود.
تاسیس این بیمارستان آمریکایی از نتایج راهپیماییهای بازگشت است. تاسیس این بیمارستان به ما تحمیل نشد بلکه ما با تاسیس آن موافقت کردیم. بیمارستان آمریکایی زیر نظر است و مورد ارزیابی قرار میگیرد و در صورت وجود هرگونه خللی در عملکرد این بیمارستان از فعالیت آن در غزه جلوگیری میشود.
خلیل الحیه تاکید کرد: ما و گروههای مقاومت فلسطین هوادار هیچ جنگی نیستیم و جنگی را هم آغاز نمیکنیم بلکه به تجاوزگریها پاسخ میدهیم. ما با هرگونه تجاوزگری اسرائیل به کشورهای عربی مخالف هستیم.
چنانچه جنگی فراگیر علیه اشغالگران آغاز شود همه نیروهای مقاومت در منطقه باید در این نبرد مشارکت کنند.
ما با درخواست محمود عباس برای اجرای انتخابات شورای قانون گذاری و ریاست تشکیلات خودگردان در زمانهای مختلف موافقت کرده ایم. ما به انتخابات به عنوان گامی مثبت مینگریم. اگر محمود عباس برای اجرای انتخابات از قطر تقاضای کمک مالی کند پیش بینی میکنم قطر با این درخواست موافقت کند.
ما به روابط خود با قطر، مصر، ایران و ترکیه و همه کسانی که از حق فلسطین دفاع میکنند افتخار میکنیم.
قطر هیچ پیامی در خصوص آتش بس طولانی مدت برای ما ارسال نکرده است.
رابطه ما با مصر رابطهای خوب و رو به گسترش و جایگاه مصر در جهان عرب جایگاه مهمی است.
وی درباره روابط حماس با ایران گفت: ایران با وجود آنکه دهها سال از ما حمایت کرده هیچگاه هیچ بهای سیاسی به خاطر این حمایتها از ما مطالبه نکرده است.