رییس دیوان عالی کشور جلوگیری از اطاله دادرسی را اولویت اول دستگاه قضا دانست .
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مر کز کرمان حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد مرتضویمقدم" در نشست هماندیشی با قضات محاکم تجدیدنظر استان کرمان افزود : قضات باید با اندیشه، هنر و ابتکار تلاش کنند سرعت رسیدگی به پرونده ها افزایش پیدا کند .
وی افزود: روند ورودی پرونده ها اضافه می شود اما کم نمی شود و برای جلوگیری از ورود پرونده ها باید کارهای زیربنایی انجام شود تا بسیاری از پرونده ها سریع در دادگاه تشکیل نشود و قضات در زمینه رفع اطاله دادرسی راهکار پیدا بکنند.
رییس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه اولویت دوم، ارتقاء کیفیت آراء است، گفت : باید آراء دادگاه ها و استدلال رای به گونه ای باشد که تایید شود و دادگاه تجدیدنظر برای این است که اگر نقصی ایجاد و موردی پیش آمد، دست دستگاه قضائی باز باشد تا مشکل را رفع کند.
حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد مرتضویمقدم" با اشاره به اینکه دادگاه تجدیدنظر در واقع مرحله ممیزی رای بدوی است، افزود: اگر قرار باشد هر رایی در دادگاه بدوی صادر می شود، در دادگاه تجدیدنظر نیز رسیدگی شود، موجب اطاله رسیدگی می شود.
رییس دیوان عالی کشور با تاکید بر ابتکار و نوآوری قضات در پیشبرد کارهاگفت : دستگاه قضاء اگر فعال، پرکار و خوب باشد، همه ادارات دولتی را نیز به جنب و جوش در خواهد آورد.
وی افزود: مردم به علت آشنا نبودن با مقررات دستگاه قضائی، در برخی موارد توجیه نیستند که با یکسری کارها می شود رضایت آنها را جلب کرد و خوشروئی، برخورد خوب، توجیه فرد، حلم و حوصله برای قاضی خیلی مهم است و این ها موجب رضایت مردم می شود.
رییس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه بخشی از وحدت، به همکاران قضائی هر استان برمیگردد و در داخل استان می توان وحدت ایجاد کرد و اگر همکاران در صدور رای همکاری نمی کنند، برای دیوان عالی ارسال شود افزود: هر قاضی که دو رای معارض ببیند، می تواند پرونده را به دیوان بفرستد اما در مجموع وحدت رویه برای کل کشور کارگشا و برای همه قضات لازم الاجرا است
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم گفت :دیوان عالی کشور گروههای کارشناسی و خبره را برای نظارت و ارزیابی عملکرد قضات به استانها می فرستد و انها با دقت ، عملکرد همه قضات را بررسی خواهند کرد .
وی همچنین از قضات خواست در زمینه کمک به ایجاد وحدت رویه در آرائ بیش از پیش مشارکت داشته باشند.
رییس کل دادگستری استان هم در ابتدای این نشست گفت :32 حوزه قضایی در استان کرمان فعال هستند و 345 قاضی در 117 شعبه محاکم بدوی و 18 شعبه تجدید نظر به پروندهها رسیدگی می کنند.
آقای موحد افزود : بیش از 16500 پرونده ماهانه ورودی به محاکم بدوی و 2500 پرونده نیز به محاکم تجدید نظر وارد می شود.