به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پکن، ژائو یینگمین معاون وزیر محیط زیست چین در کنفرانسی خبری اعلام کرد عزم سیاسی اندک کشورهای توسعه یافته برای حمایت از مقابله با پدیده تغییرات آب و عوایی بزرگترین مشکلی است که اکنون پیش روی تلاشهای بین المللی در ارتباط با این مقوله قرار دارد.
در گزارش وزارت محیط زیست چین که در این کنفرانس منتشر شد آمریکا که از توافقنامه آب و هوایی سال ۲۰۱۵ پاریس خارج شده است مورد انتقاد قرار گرفت.
چنین اقدامات یکجانبهای به عزم و اعتماد جامعه جهانی در مقابله با تغییرات آب و هوایی لطمهای جدی وارد خواهد کرد.
چین دومین کشور بزرگ اقتصادی جهان و بزرگترین تولیدکننده گاز دی اکسید کربن، بارها اعلام کرده است کشورهای توسعه یافته باید در تحقق تعهدات خود در زمینه تغییرات آب و هوایی پیشتاز باشند.
آمریکا سال گذشته بیشتر از هر کشور دیگری نفت و گاز تولید کرد و پس از چین دومین کشور بزرگ تولیدکننده ذغال سنگ در جهان است.
معاون وزیر محیط زیست چین از کشورهای توسعه یافته خواست به تعهدات خود برای اعطای ۱۰۰ میلیارد دلار کمک مالی به کشورهای فقیرتری که تحت تاثیر تغییرات اقلیمی متحمل خسارت شده اند عمل کنند.
کمیسیون اروپا از اتحادیه اروپا خواسته است با اعمال مالیات بر کربن برای کالاهای وارداتی تولید شده از طریق فرآیندهای فشرده سازی گازهای گلخانهای تعرفههای بالاتری وضع کند.
اما در گزارش چین آمده است مالیات بر کربن که توسط برخی کشورهای توسعه یافته در دست بررسی قرار دارد به شدت به عزم جامعه جهانی در مقابله با این پدیده لطمه خواهد زد.
معاون وزیر محیط زیست چین این اظهارات را در آستانه اجلاس مادرید مطرح کرد که با هدف گفتگو درباره کنوانسیون سازمان ملل درباره تغییرات آب و هوایی برگزار خواهد شد.
سازمان ملل دیروز اعلام کرد جهان فرصت خود را برای مقابله با تغییرات آب و هوایی بدون کاهش سریع انتشار کربن حاصل از مصرف سوختهای فسیلی از دست خواهد داد.
چین امروز اعلام کرد تولید گازهای گلخانهای را در حدفاصل سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۸ به میزان ۴۵ درصد کاهش داده است، اما بنا بر گزارش روز سه شنبه سازمان ملل، تولید گازهای گلخانهای چین همچنان رو به افزایش است.