به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سيما از کابل؛ اظهارات رییس جمهور آمریکا درباره افغانستان و حضور نظامیان آمریکایی در این کشور همواره ضد و نقیض بوده است.
«دونالد ترامپ» در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سال ۲۰۱۵ بر خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان تاکید میکرد و میگفت: اکنون زمان بازگشت نظامیان آمریکایی به خانه هایشان فرا رسیده است. اما ترامپ پس از رسیدن به قدرت، راهبردی را برای افغانستان تعریف کرد که در این راهبرد، خبری از خروج نظامیان آمریکایی نبود.
وی با اشاره به راهبرد خود برای افغانستان گفت: با خروج نظامیان آمریکایی، افغانستان از تروریستها پر خواهد شد.
هرچه که از روزهای حضور ترامپ در کاخ سفید میگذشت، تصمیم او برای خروج یا ماندن نظامیان آمریکایی در افغانستان نیز همواره تغییر میکرد.
گام بعدی آمریکای خسته از جنگ، تعیین نماینده ویژه برای سازش با طالبان بود که «زلمی خلیل زاد» ماموریت یافت با طالبان وارد مذاکره شود.
خلیل زاد در آغاز ماموریت خود در سفر به کابل گفت: میخواهم برای پایان جنگ در افغانستان با دولتمردان این کشور همکاری کنم.
رییس جمهور آمریکا نیز همزمان با اعزام خلیل زاد به افغانستان و منطقه از آغاز مذاکرات خود با طالبان خبر داد، اما این بار، تهدید را نیز چاشنی مذاکرات کرد.
همزمان با آغاز مذاکرات آمریکا با طالبان، ترامپ به ادامه حضور اطلاعاتی نظامیان آمریکایی در افغانستان تاکید کرد که این مساله با واکنش طالبان مواجه شد، اعضای طالبان بارها تاکید کردند که این گروه به چیزی جز خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان راضی نمیشود.
ترامپ این بار در دیدار با «عمران خان» نخست وزیر پاکستان در واشنگتن گفت: اگر بخواهیم در جنگ افغانستان پیروز شویم، این کار را در یک هفته میتوانیم انجام دهیم، اما ۱۰ میلیون افغان کشته میشوند که من نمیخواهم این همه کشته شوند.
در مجموع آمریکا نه دور مذاکرات بی حاصل با طالبان انجام داد و سرانجام رییس جمهور آمریکا این مذاکرات را شکست خورده و پایان یافته اعلام کرد. اما اکنون رییس جمهور آمریکا در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور بار دیگر میخواهد مذاکرات خود با طالبان را که چندی قبل آن را تمام شده اعلام کرده بود از سربگیرد.
هم اکنون نزدیک به ۱۲ هزار نظامی آمریکایی در افغانستان مستقر هستند که تعداد این نیروها در سالهای اخیر همواره در نوسان بوده است.